Cazare litoral tichete de vacanță 2022. Lista completă cu hotelurile care primesc vouchere

Andra Daoud 02.07.2022, 08:00
Cazare litoral tichete de vacanță 2022. Lista completă cu hotelurile care primesc vouchere

Românii care plănuiesc să plece în concediu și au la dispoziție vouchere de vacanță caută deja cazare litoral tichete de vacanță 2022. Voucherele puse la dispoziția bugetarilor pot fi folosite pentru a achita vacanțele în țară, atât la munte, cât și la mare, dar și taberele școlare ale copiilor, iar condiția pentru a putea beneficia de ele este ca pachetul ales să includă cel puțin o noapte de cazare.

Cazare litoral tichete de vacanță 2022. Lista completă cu hotelurile

Guvernul a demarat, în urmă cu câțiva ani, un program prin care angajații din sistemul bugetar primesc vouchere de vacanță, pe care le pot folosi pentru achitarea concediilor în țară. Ministerul Finanțelor a anunțat, în primăvara aceasta, că și în 2022 vor fi oferite acele tichete menite să încurajeze și să sprijine turismul autohton, iar valoare lor rămâne neschimbată: 1.450 de lei. Cei care beneficiază de astfel de tichete le pot folosi pe tot parcursul anului, pentru a achita vacanțele la mare, la munte și, mai nou, taberele copiilor.

Cei care beneficiază de vouchere au început deja să se intereseze de cazare litoral tichete de vacanță 2022, cu atât mai mult cu cât suntem în plin sezon estival. Autoritățile au făcut publică lista unităților de cazare care acceptă astfel de tichete de vacanță, iar românii au de unde alege! Printre stațiunile de pe litoralul românesc în care românii pot achita serviciile hoteliere cu vouchere de vacanță se numără Constanța, Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Olimp, Ovidiu, Saturn, Venus, Neptun, Vama Veche, Techirghiol, Jupiter, Eforie Sud.

Practic, turiștii români pot găsi aproape în toate stațiunile de pe litoral hoteluri, pensiuni și alte structuri de cazare care acceptă tichete de vacanță. De asemenea, concediile pot fi planificate pe cont propriu sau prin intermediul unei agenții de turism. Tot ce trebuie să faceți înainte este să verificați dacă unitatea de cazare aleasă de voi se află pe lista cu unități de cazare litoral tichete de vacanță 2022. De asemenea, se poate verifica și telefonic, contactând unitatea de cazare aleasă.

VEZI AICI  Lista cu unități de cazare litoral tichete de vacanță 2022

Cazare litoral tichete de vacanță 2022
Vacanta la mare poate fi achitata cu tichete

Ce se poate plăti cu voucherele de vacanță 2022

Românii care au vouchere de vacanță din 2022, iar sumele le-au fost virate deja pe card, le pot folosi deja pentru a achita pachetele de vacanță. Angajații care vor să își plătească o parte din vacanță cu vouchere trebuie să știe că destinația aleasă trebuie să fie în România, iar pachetul ales să conțină minimum o noapte de cazare.

Pe lângă cazare, pot fi plătite cu vouchere de vacanță și masa, transportul, tratamentele balneare sau programele turistice opționale, potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Guvernul a emis, de la începutul anului și până în prezent, vouchere de vacanță în valoare de 190 de milioane de euro și se estimează că valoarea totală a tichetelor de vacanță emise de-a lungul acestui an va ajunge la 350 de milioane de euro. În acest fel, statul și-a propus să sprijine și în acest an turismul autohton.

„La ora actuală, voucherele de vacanţă reprezintă un vector esenţial pentru circulaţia turistică internă. Atât instituţiile şi companiile de stat, cât şi firmele private pot acorda aceste vouchere angajaţilor, care sunt aprobate pentru emitere anuală timp de 5 ani (2022-2026). ANAT doreşte ca voucherele de vacanţă să prezinte o atractivitate sporită pentru angajaţii şi angajatorii privaţi”, menţionează ANAT într-un comunicat.

Programul prin care românii pot beneficia de vouchere de vacanță se desfășoară până în anul 2026, au anunțat autoritățile. De asemenea, începând de anul acesta, românii vor putea achita folosind vouchere de vacanță și taberele școlare ale copiilor. Voucherele sunt nominale și nu se înstrăinează, putând fi folosite doar de către beneficiar sau de către copilul acestuia.

 

Urmăriți Impact.ro și pe