Tichete de vacanță 2022. Bucurie mare pentru acești români, le vor primi în sfârșit

Stan Filon 27.05.2022, 15:42
Tichete de vacanță 2022. Bucurie mare pentru acești români, le vor primi în sfârșit

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a vorbit despre tichetele de vacanță pentru anul 2022, dar și despre multe realizări ale sale și ale Guvernului din are face parte, într-un bilanț pe care ministrul și l-a făcut de unul singur la reuniunea Ligii Aleşilor Locali ai PNL, desfăşurată la Poiana Braşov. Ministrul pare a fi avut până acum un mandat încununat de succes, cel puțin așa reiese din propriile sale declarații. În plus, Cadariu a anunțat nu mai puțin de 13 proiecte viitoare destinate ajutorării mediului de afaceri din România!

Ministrul Turismului a vorbit despre tichetele de vacanță 2022

Daniel Cadariu, ministrul Turismului, a avut propriul său moment la reuniunea Ligii Aleşilor Locali ai PNL, desfăşurată la Poiana Braşov, unde a prezentat bilanţul celor şase luni de guvernare în coaliţie și unde a vorbit și despre tichetele de vacanță 2022, potrivit Agerpres. Ministrul a venit cu detalii despre toate realizările sale pe care le-a înregistrat în ultimele șase luni de zile, în coaliția de guvernare, alături de PSD.

„Am adoptat, Guvernul, ordonanţa prin care au fost repuse în circuit tichetele şi voucherele de vacanţă pentru salariaţii din sectorul bugetar încă de la început de mandat, din luna decembrie. Tot atunci am închis un program în desfăşurare, care trena din 2018 – Start-up Nation ediţia a 2-a. De asemenea, în lunile decembrie şi ianuarie am efectuat plăţile pentru 8.300 operatori economici din domeniul turismului, în cadrul schemei de ajutor HoReCa – 200 milioane de euro în decembrie, 250 milioane de euro în ianuarie”, a afirmat Cadariu, la reuniunea liberală de la Poiana Braşov.

Ministrul Turismului a vorbit despre tichetele de vacanta 2022
Ministrul Turismului a vorbit despre tichetele de vacanta 2022

Planuri ca afară

Cadariu a vorbit și despre Măsura 2 a schemei de ajutor Capital de lucru pentru IMM-uri, în valoare totală de aproape un miliard de euro. Oficialul a spus că este aproape finalizată, menţionând că mai sunt de achitat 150 milioane de euro pentru aproximativ 3.000 de beneficiari.

„Tot în perioada aceasta, urmează să închidem etapa a doua din Măsura 1, acele microgranturi pentru microîntreprinderi. Din 33.000 de cereri pe care le-am analizat, am încheiat 25.000 dintre ele, sunt eligibile, şi am efectuat deja plăţi pentru 11.500 dintre ele. Împreună cu Ministerul de Finanţe şi cu Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri am pus bazele a patru programe de garantare pentru mediul de afaceri: IMM Prod, Rural Invest, Garant Construct şi Innovation”, a mai spus Cadariu.

Mai mult decât atât, Daniel Cadariu a anunțat că sunt în pregătire nu mai puțin de 13 programe care să vină în sprijinul mediului de afaceri din România! Printre acestea se numără și un program destinat sexului frumos, care vor putea primi credite cu dobândă subvenţionată pentru IMM-urile din România. Despre turism însă, ministrul spune că nu sunt bani de investiții, ci Guvernul se bazează doar pe banii din buget. Oficialii spun că se vor orienta cu investiții, anul acesta, spre domeniul schiabil și turismul balnear.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...