Caz revoltător la o școală specială din Capitală! Cu ce se confruntă copiii cu dizabilități la intrarea în instituție

Redacția IMPACT 24.01.2020, 16:27
Caz revoltător la o școală specială din Capitală! Cu ce se confruntă copiii cu dizabilități la intrarea în instituție

Caz revoltător la o școală specială din Capitală! Părinții copiilor cu dizabilități se plâng de o situație bizară cu care se confruntă instituția, situație pe care au semnalat-o în urma sesizărilor făcute care au ajuns și la Corpul de Control al Ministerului Dezvoltarii. Mai multe detalii și imagini, în materialul de mai jos!

Caz revoltător la o școală specială din Capitală. Cu ce se confruntă copiii cu dizabilități

Caz revoltător la o școală specială din sectorul 4 al Capitalei! Situată în cartierul Berceni, zona Piața Sudului, Bulevardul Metalurgiei, instituția se confruntă de ceva vreme cu o situație extrem de bizară, având în vedere faptul că la această școală învață copii cu dizabilități, iar accesul în clădire a fost îngreunat de apariția unor borduri.

Conform imaginilor care au ajuns în spațiul public, în jurul acestei instituții au fost construite borduri, inclusiv la intrarea principală a școlii pentru copii cu nevoi speciale, lucru care nu poate decât să blocheze accesul elevilor, care se deplasează în scaun cu rotile.

Borduri construite la intrarea principală a școlii pentru copii cu nevoi speciale
Borduri construite la intrarea principală a școlii pentru copii cu nevoi speciale

Situația a fost semnalată mai departe de părinți, care au făcut sesizări peste sesizări. Aceștia au făcut sesizare inclusiv la Corpul de Control al Ministerului Dezvoltării, precum si la Inspectoratul de Stat în Construcții.

În loc să se găsească o cale mai ușoară pentru a le facilita accesul copiilor cu nevoi speciale la învățământ, le este îngreunat și mai rău prin aceste piedici. Drumul către școală se dovedește în aceste condiții umilitor pentru cei sunt dependenți de un scaun de rotile.

Bordurile înalte sunt un obstacol de netrecut pentru persoanele cu nevoi speciale, motiv pentru care părinții copiilor cu dizabilități așteaptă nerăbdători să se rezolve această situație care le-a tot dat bătăi de cap în ultima vreme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI