Ludovic Orban, anunț neașteptat despre dublarea alocațiilor pentru copii. Când ar trebui să se producă schimbările

Diana Radu 10.01.2020, 14:59
Ludovic Orban, anunț neașteptat despre dublarea alocațiilor pentru copii. Când ar trebui să se producă schimbările

Ludovic Orban a făcut noi declarații despre dublarea alocațiilor pentru copii. Premierul a spus că guvernul ia în calcul prorogarea termenului la care vor fi dublate alocațiile pentru luna iulie. Potrivit proiectului de lege alocațiile ar urma să crească de la 150 de lei la 300 de lei, însă momentan nu sunt bani la buget pentru această mărire.

Anunțul făcut de Ludovic Orban despre dublarea alocațiilor: ”Nu putem să majorăm alocațiile”

Premierul României a anunțat vineri în urma discuției pe care a avut-o cu Klaus Iohannis despre dublarea alocațiilor, că guvernul ia în calcul varianta de a amâna mărirea alocațiilor până la prima rectificare bugetară. Orban, a precizat că prima rectificare bugetară va fi făcută după data de 1 iulie, astfel, cel mai probabil, dublarea alocațiilor va fi prorogată cel puțin până în vară.

”Am discutat, poziţia preşedintelui este firească. Intenţia domniei sale este aceea de a promulga legea. Noi suntem puşi într-o situaţie în care şi dacă am vrea nu am putea majora alocaţiile. Cel mai probabil soluţia pe care vom merge este aceea de a proroga termenul de intarre în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi bine că nu se poate lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, adică după data de 1 iulie”, a declarat premierul Ludovic Orban.

alocatii, ludovic orban, guvern
Anunțul făcut de Ludovic Orban despre dublarea alocațiilor

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Palatul Cotroceni, că nu are de gând să refuze promulgare legii. ”Proiectul a ajuns la mine, are termen 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, e încă în analiză, aștept precizări de la Guvern, pentru că sumele nu sunt prevăzute în buget”, a spus Klaus Iohannis.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat, în luna decembrie a anului trecut, iniţiativa legislativă propusă de PSD, care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani. Astfel, aceștia ar urma să primească lunar suma de 300 de lei, în timp ce pentru copiii cu handicap este prevăzută suma de 600 de le. Însă, guvernul condus de Ludovic Orban susține că nu sunt bani la buget pentru această mărire.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe