Caz fără precedent la o echipă din Liga 1. Fiul patronului, acuzat că bate jucătorii în vestiar

Andrei Simion 17.02.2023, 23:21
Caz fără precedent la o echipă din Liga 1. Fiul patronului, acuzat că bate jucătorii în vestiar

Fiul patronului unei echipe din Liga 1 a fost acuzat că bate jucătorii în vestiar. Un sportiv a spus că a fost amenințat și că nu se mai prezintă la antrenamente de frica acestuia. Patronul formației a negat acuzația.

Fiul patronului unei echipe din Liga 1, acuzat că bate jucătorii

Portarul Robert Popa, în vârstă de 19 ani, a spus că nu s-a mai prezentat la antrenamentele echipei FCU Craiova de frica lui Adrian Mititelu jr.

„Îmi este și frică să mă mai duc la antrenamente. Pentru că Adiță m-a amenințat că mă face el pe mine. Dacă mi se asigură integritatea corporală la antrenamente și că nu o să pățesc nimic la acțiunile echipei eu mă voi prezenta până la rezilierea contractului. Mă tem pentru că Mititelu junior are astfel de episoade, să se ia de jucători.

Au fost atâtea cazuri. A sărit și la bătaie. Nu pot să le dau numele acelor jucători. Unii nu mai sunt la echipă, alți mai sunt”, a spus portarul, conform gsp.ro.

Adrian Mititelu și fiul său, Adrian Mititelu Jr.
Adrian Mititelu și fiul său, Adrian Mititelu Jr.

De la ce a pornit conflictul

De asemenea, internaționalul de tineret a spus că după meciul cu Rapid de vinerea trecută a transmis conducerii clubului că vrea rezilierea contractul scadent în 2026, pentru că a intrat în dizgrația lui Adrian Mititelu jr.

„Dacă tot nu m-a vândut vara trecută, iar acum nu mai are nevoie de mine, de ce nu-mi dă rezilierea contractului? Măcar să mă împrumute undeva unde să joc. În iarnă am aflat că a primit ordin de la fiul său să nu mai apăr până în vară. Adiță are și el un cuvânt de spus, chiar unul destul de mare.

Totul a început când eram accidentat. Eram în lojă, alături de 15-20 de persoane, la meciul nostru cu CSU Craiova, din retur, iar în pauză a venit la mine Adrian Mititelu jr. și mi-a spus pe un ton golănesc: „Popică, nu-mi place de tine că ești cel mai slab portar din istoria Craiovei. Avem 50 de goluri luate! Nu o să mai joci niciodată la echipa asta, te fac eu pe tine, eu sunt patron!”.

Am fost uimit. M-am simțit jignit. Eu am încercat să aplanez conflictul, dar era chitit pe mine. Poate din cauza rezultatelor slabe, poate a considerat că am comis greșeli. Eu cred că la anumite meciuri nici nu s-a alcătuit cea mai bună echipă, iar eu nu putem să fac singur diferența”, a spus Robert Popa.

Jucătorul a mai spus că anul trecut a fost pe locul trei în topul celor mai buni portari din lume U21 și că vrea să joace și să prindă lotul U21 pentru CE din vară. Robert Popa a adăugat că în vară a existat interes pentru el în Franța, însă clubul a cerut aproximativ 5 – 6 milioane de euro, dublu față de cât erau dispuși să plătească francezii pentru transfer. La două-trei luni de atunci, Adrian Mititelu jr. l-a numit „cel mai slab portar din istoria Craiovei”.

Patronul echipei, despre acuzațiile aduse fiului său

De cealaltă parte, Adrian Mititelu susține că tot ce a spus Robert Popa sunt invenții și minciuni. Patronul FCU Craiova s-a declarat „stupefiat” de afirmațiile jucătorului și a spus că îl va acționa în instanță pentru calomnie și defăimare.

„Fiul meu i-a spus în glumă: Popică, nu mai ești în formă deloc! El a reacționat, că n-are echipă. E ghidonat de tatăl lui. La meciul cu Rapid era negru de supărare că nu era titular. A zis că nu mai vine dacă nu e titular asigurat.

Tatăl lui voia să îl sun și să îi spun asta. Nu l-am sunat, pentru că nu puteam să îl mint. Nu o să îi dăm drumul, așa cum vrea el. Nici nu pot să-i garantez postul de titular”, a spus patronul FCU Craiova.

Adrian Mititelu a adăugat că acesta este un „atac mizerabil” prin care sportivul încearcă să îi forțeze mâna ca să joace titular. El a precizat că avea de gând să îl folosească, pentru că știe că are nevoie de jocuri pentru a fi în lotul de la Euro U21, dar acum echipa are șanse la play-off, așa că pe teren va intra Ionuț Gurău, care apără foarte bine.

Urmăriți Impact.ro și pe