Caz cutremurător la Iași! Doi copii au murit, după ce au mâncat struguri. Ce s-a descoperit despre fructele consumate

Diana Radu 24.08.2020, 20:50
Caz cutremurător la Iași! Doi copii au murit, după ce au mâncat struguri. Ce s-a descoperit despre fructele consumate

Doi copii din Cornul Caprei, județul Iași au murit după ce au consumat struguri. Unul dintre ei avea un an și jumătate, iar celălalt trei ani. Cazul este anchetat de către polițiști care au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă.

Ce spun medicii despre strugurii care le-ar fi adus moartea celor doi copii din Iași

Poliția a fost sesizată sâmbătă chiar de mama micuților, după ce aceștia au murit. Unul dintre copii s-a stins din viață în casa în care locuiau, iar celălalt la spital. Medicii au făcut tot ce le-au stat în putință pentru a-l salva pe copilul de un și jumătate ajuns la spital în stop cardio respirator. Timp de o oră medicii au încercat să-l resusciteze, însă fără răspuns din păcate.

„Urmare a sesizării primite de polițiști, sesizare făcută de către mamă, au fost demarate de îndată verificările și investigațiile în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Unul dintre minori a decedat în locuință, iar celălalt a fost transportat la spital, ulterior decedând. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere”, a declarat Purtătorul de cuvânt al Poliției Iași, Anca Vîjiac pentru Mediafax.

iasi, copii morti, struguri
Ce spun medicii despre strugurii care le-ar fi adus moartea celor doi copii din Iași

Mama copiilor a declarat că le-a dat celor mici struguri, după care aceștia au început să manifeste simptome ciudate. Despre fructele consumate de cei mici, medicii au suspiciunea că au fost stropite cu o substanță toxică care le-a provocat acestora intoxicație și ulterior decesul.

„Suspiciunea a fost intoxicație cu o substanță necunoscută, posibil o substanță cu care au fost stropite fructele pe care copiii le-au mâncat”, a declarat șeful UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu. Medicul atrage atenția asupra faptului că fructele și legumele trebuie spălate cu apă din abundență. De asemenea, medicul a mai precizat că unele substanțele folosite pentru combaterea dăunătoriulor pot fi nocive, mai ales pentru cei mici.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI