Cauza morții lui Mitică Popescu. Actorul era internat la Spitalul Elias din Capitală

Mihnea Tălău 03.01.2023, 18:21
Cauza morții lui Mitică Popescu. Actorul era internat la Spitalul Elias din Capitală

Îndrăgitul actor Mitică Popescu a încetat din viață, marți 3 ianuarie 2023, la vârsta de 86 de ani. El se afla internat, din 29 decembrie la Spitalul Elias din Capitală, artistul acuzând probleme cardiace, pe fondul multiplelor comorbidităţi.

Probleme cardiace, pe fondul multiplelor comorbidităţi i-au grăbit sfârșitul

Anterior el fusese internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din București, la secția Cardiologie, de unde a fost transferat la Spitalul Fundeni unde i s-au montat stenturi, cunoscute fiind problemele sale cardiace.

În exclusivitate pentru Impact.ro, cu doar o săptămână înainte de a ajunge la spital, Mitică Popescu declara că îi este frică de facturile din această iarnă și că preferă să mai pună o haină pentru a face economie. Actorul a admis că, practic, face frigul în casă în plină iarnă – și nu doar din cauza economiei, ci și pentru că ar fi observat că „gazele nu au presiune, cred că bagă mult aer” și, în plus, „nici putere calorică nu mai este, nu se încălzește deloc în casă”.

”Am impresia că nu e flacăra aceea albastră, cum era pe vremuri, e cam roșie, semn că bagă aer. În plus, nici putere calorică nu mai are, nu se încălzește deloc în casă.

Eu nu am calorifere, am sobă de teracotă pe gaze. Deocamdată, nu știu cât o să plătesc. Aștept factura! Ca să mă mai încălzesc mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă. Noroc că eu sunt și un pic călit, căci am muncit în viață și în frig”, a declarat Mitică Popescu.

Mitică Popescu nu vrea să audă de economie la gaze sau curent
Mitică Popescu 

Actorul locuia singur de la dispariția soției sale, Leopoldina Bălănuță

Artistul nu are o pensie mică, după cei 50 de ani de activitate. În plus, își mai rotunjește veniturile și din drepturile de difuzare, dar și din colaborarea cu TVR 2, unde este gazda emisiunii de reportaje ”D-ale lui Mitică!”.

Cu toate acestea, actorul își drămuia banii, pentru medicamente, mâncare și utilități, căci locuia singur. Soția lui, actrița Leopoldina Bănuță, s-a stins din viață în urmă cu 24 de ani, după o lungă suferință. De atunci, Mitică Popescu nu a mai dorit să se recăsătorească, dedicându-se doar vieții artistice.

Mitică Popescu s-a născut la 2 decembrie 1936, la Bucureşti și era absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...