CTP, declarații neașteptate despre Brexit. Ce pățesc românii stabiliți în Marea Britanie

CTP, declarații neașteptate despre Brexit. Ce pățesc românii stabiliți în Marea Britanie

Gazetarul CTP a făcut declarații neașteptate despre Brexit, la Digi 24. Ce pățesc românii stabiliți în Marea Britanie? Jurnalistul a făcut o paralelă între cele întâmplate peste hotare și cazul Ditrău.

CTP, declarații despre Brexit

În urma unui referendum din iunie 2016, în care 52% dintre alegătorii participanți au votat retragerea, guvernul britanic a informat în mod oficial retragerea țării în martie 2017, începând procesul Brexit. Marea Britanie s-a retras din UE pe 31 ianuarie 2020, începând o perioadă de tranziție ce urmează să se încheie la 31 decembrie 2020.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a catalogat Brexitul drept o ”escrocherie” care va ajunge la eșec, iar păguboșii vor fi imigranții, inclusiv românii stabiliți în Marea Britanie. De asemenea, gazetarul a făcut o paralelă între ceea ce o să se întâmple cu cetățenii români și cei doi brutari din Sri Lanka, care au simțit rasismul localnicilor.

CTP, declarații neașteptate despre Brexit. Ce pățesc românii stabiliți în Marea Britanie

Marea Britanie s-a retras din UE pe 31 ianuarie 2020

„Românii ar trebui să se gândească la legătura dintre Ditrău, ce se întâmplă acolo şi Brexit. Ce zic eu, fac o predicţie, că se va întâmpla în urma Brexitului – mă refer, fireşte, la românii din Anglia, pentru că asta interesează. Acest Brexit este o gigantică escrocherie. Aici este vorba de bani, la fel ca mărirea pensiilor cu 40 la sută de către PSD de unde nu erau bani. O gigantică escrocherie în care s-a promis fiecărui cetăţean englez care a votat «Leave», să părăsească Uniunea Europeană, o pălărie de bani”, a declarat CTP la Digi 24.

”Câte o pălărie de bani pentru fiecare”

Din punctul său de vedere, românii și alți imigranți ar putea ajunge în situații precum cea de la Ditrău: „din cauza lor, din cauza românilor, din cauza srilankezilor”.

„Ce-o să facă guvernul atunci? Păi, o să se năpustească asupra imigranţilor, asta o să facă. Pentru că atunci când o să se vadă clar că nu au venit câinii cu covrigi în coadă la Londra, după ce n-a mai fost în Europa, atunci trebuie găsiţi vinovaţi, trebuie găsite nişte justificări: de ce n-avem, domnule, câte o pălărie de bani pentru fiecare, că aşa ne-au spus! Din cauza lor, din cauza românilor, din cauza srilankezilor, din cauza unora cu turbane, din cauza ălora cu pielea mai închisă, de-aia n-aveţi! Pentru că şi asta a fost o componentă importantă. S-a spus: o să vină toţi, o să vină 70 de milioane de sirieni în Anglia! 70 de milioane”, a mai spus jurnalistul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI