Câți români s-au întors acasă pentru Crăciun. Ar putea umple un oraș important din țară

Badea Violeta, Ozana Mazilu 24.12.2021, 23:13
Câți români s-au întors acasă pentru Crăciun. Ar putea umple un oraș important din țară

Crăciunul este o sărbătoare importantă pentru toți românii. Acesta fiind pricipalul motiv pentru care cei mai mulți dintre conaționali aleg să se întoarcă în țară pentru a se bucura de magia sărbătorilor alături de familie, prieteni și oameni dragi. Află câți români s-au întors în țară pentru Crăciun! Cifra este incredibilă!

Mii de români se întorc acasă pentru a petrece Crăciunul alături de cei dragi

Serviciul de Transmisiuni Speciale (STS) a făcut publică vineri, 24 decembrie, cifra românilor care s-au întors în țară în ultimele cinci zile. Potrivit unui comunicat al STS, mai mult de 287.000 de persoane au intrat în țara noastră prin punctele de la frontieră.

Acest lucru înseamnă că în România au intrat atâția oameni câți locuitori are orașul Constanța. Toți aceștia au fost nevoiți să completeze și documentul digital devenit obligatoriu pentru toată lumea care intră pe teritoriul țării noastre.

„Completarea se realizează în format digital, cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României, a formularului prin accesarea adresei web plf.gov.ro”, a informat Ministerul Sănătății (MS).

Precizăm că documentul digital este verificat de Poliția de Frontieră. Cei care nu îl completează riscă să fie amendați cu o sumă cuprinsă între 2.000-3.000 de lei.

Mii de romani sositi in tara de sarbatori
Mii de romani sositi in tara de sarbatori

Care a fost cel mai tranzitat punct de frontieră

Așa cum era de așteptat, cei mai mulți români au pătruns prin Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Nu mai puțin de 67.177 de persoane au completat aici un formular digital.

Prin punctele de trecere de la Nădlac (I și II) au intrat 27.491, respectiv 26.731 de persoane. De asemenea, 21.347 de oameni au pătruns în țara noastră prin Punctul de Trecere a Frontierei Borș.

Precizăm că toate cele trei sunt la granița cu Ungaria. Un număr de 15.998 de români au venit prin Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. Așadar, 287.000 de oameni au intrat în România în perioada 20 decembrie – 24 decembrie.

Amintim că din data de 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în țară sunt obligate să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană și reglementat de Guvernul României.

Pe baza datelor din formular, direcțiile de sănătate publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetățean infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...