Câți români au intrat în țară din străinătate în ultima zi. Ce se întâmplă la granițele României

Câți români au intrat în țară din străinătate în ultima zi. Ce se întâmplă la granițele României

În plină pandemie, românii de pretutindeni se întorc acasă, din acest motiv cozile de la granițele României sunt interminabile. Potrivit, Poliției de Frontieră în ultima zi au intrat în țară mii de cetățeni români. Iată care sunt cifrele oficiale!

Câți români au intrat în țară din străinătate în ultima zi. Datele oficiale

Poliția de Frontieră anunță că în ultimele 24 de ore, numărul perosanelor care au tranzitat granițele țării este de peste 30.800 de cetățeni români și străini, dintre aceștia aproximativ 18.300 au trecut pe sensul de intrare, iar 12.500 au ieșit din țară.

De asemenea, prin punctele de vamă au trecut peste 17.300 de mijloace de transport, dintre care aproximativ 9.200 pe sensul de intrare şi 8.100 pe sensul de ieşire din ţară, potrivit unui comunicat transmis de Agerpres.

romani, granita, tara, politia de frontiera

Câți români au intrat în țară din străinătate în ultima zi. Datele oficiale

Mai mult, polițiștii de frontieră au constat și 19 fapte ilegale, mai exact 8 infracțiuni și 11 contravenții, ai căror făptași au fost și cetățeni români, dar și cetățeni străini. Polițiștii au descoperit bunuri introduse în mod ilegal în țară, adică nedeclarate și care depășeau plafonul vamal permis. De cealaltă parte au mai fost găsite și bunuri contrafăcute a căror valoare totală se ridică la suma de 20.000 de lei. Astfel, valoarea tuturor amenzilor contravenționale aplicate  de IGPF în ultima zi este de peste 5.200 de lei.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) mai precizează că nu a fost permisă intrarea în România a nouă cetățeni străini, deoarece nu îdeplineau condițiile prevăzute de lege, așa cum nu s-a permis nici ieșirea a trei cetățeni români din aceleași motive.

În cursul zilei de 17 martie au revenit în țară 170 de cetățeni români: 59 cetățeni români care fuseseră blocați pe aeroportul din Budapesta; 23 din Maroc și 118 din Egipt. Toate persoanele care au venit din Italia în ultimele zile au intrat în carantină, restul cetățenilor veniți din zone galbene (țari în care sunt mai mult de 500 de cazuri confirmate de COVID-19) au intrat în izolare la domiciliu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI