Câți români au făcut rezervări la mare în prima săptămână după 1 iunie. Numărul e impresionant

Madlen Moraru 31.05.2020, 13:30
Câți români au făcut rezervări la mare în prima săptămână după 1 iunie. Numărul e impresionant

Românii au făcut un număr impresionant de rezervări la mare. În prima săptămână de după data e 1 iunie există foarte multe persoane care și-au exprimat interesul față de ocuparea unei cazări. De asemenea, recordul vine odată cu relaxarea măsurilor de siguranță. După această dată calendaristică a fost anunțat că va fi permis inclusiv mersul la plajă. De aceea, pe litoral au fost înregistrate foarte multe cereri din partea turiștilor doritori.

Câți români au făcut rezervări la mare în prima săptămână după 1 iunie

Al doilea val de relaxare a măsurilor pentru combaterea pandemiei va începe odată cu ziua de luni, 1 iunie 2020. În săptămâna de după această dată oficială, stabilită de către guvernanți există foarte multe cereri înregistrate pentru litoral. Turiștii vor lua cu asalt zone și stațiuni populare după respectiva dată. Mai mult, trebuie în continuare respectate prevederile de distanțare socială, pentru a reduce riscurile molipsirii cu noul virus.

Totodată, de la 1 iunie 2020 va fi permisă și deplasarea în afara localităților, respectiv fără a fi necesară completarea unei declarații pe propria răspundere. De asemenea, mulți români au decis deja că vor ajunge la mare, fiind semnalată cifra record de 10.000 de rezervări, potrivit stirileprotv.ro.

Câți români au făcut rezervări la mare în prima săptămână după 1 iunie. Numărul e impresionant
Prima săptămână de după data de 1 iunie 2020 va strânge un număr record de turiști pe litoral

Numărul e impresionant

Există un număr de aproximativ 10.000 de turiști români care vor ajunge la mare, în prima săptămână de relaxare a măsurilor prevăzute de autorități. Miile de rezervări i-au luat prin surprindere și pe cei de la Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică (FAPT). Reprezentanta acestei organizații a transmis ce se va întâmpla cu stațiunile de la malul mării, pe perioada imediat următoare. Sunt foarte populare și zonele din Delta Dunării, alături de stațiunile localizate pe litoralul românesc.

“Românii iau deja cu asalt agenţiile de turism, pentru rezervări către Litoral, staţiuni montane şi balneare, către Delta Dunării, Transilvania, Maramureş, Muntenia sau Banat – acasă, în România. Litoralul este deja, la fel ca şi în fiecare an, ‘destinaţia vedetă’ (circa 10.000 rezervări pentru prima săptămână de după 1 iunie!), iar recomandările şi studiile promovate de reputaţi medici şi cercetători, conform cărora apa sărată a mării distruge virusul, transformă vacanţa la mare, anul acesta, în terapie şi medicament”, a transmis Corina Martin, reprezentanta organizației FAPT.

Tarifele pentru luna iunie au fost estimate la sume precum 180 de lei / cameră cu micul dejun inclus, la Eforie. De asemenea, într-un hotel de 3 stele din Mamaia, o noapte de cazare poate costa în această perioadă între 200 și 300 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe