Cum arată pantofii de distanțare socială. Au fost inventați în România

Madlen Moraru / 26.05.2020, 19:17

Pandemia resimțită de o perioadă și de către români i-a făcut pe mulți să devină foarte inventivi. În ceea ce privește regulile de distanțare socială, un meșter din Cluj a decis să scoată pe piață o pereche de încălțăminte care să corespundă noilor standarde.

Cum arată pantofii de distanțare socială. Au fost inventați în România

Pentru că în această perioadă românii trebuie să păstreze distanța recomandată de autorități, în încercarea de-a combate molipsirea cu noul virus, un meșteșugar din Cluj a venit cu o idee neconvențională. Bărbatul se numește Grigore Lup și a început să privească regulile de distanțare socială cât se poate de serios. Acesta a scos pe piață o pereche de pantofi care să corespundă acestor standarde.

Cum arată pantofii de distanțare socială. Au fost inventați în România
Pantofii de distanțare socială au fost inventați de un meșter din Cluj (sursă foto: YouTube)

În contextul pandemiei cu noul virus, un meșteșugar din Cluj-Napoca a venit cu un răspuns inedit pentru problema distanțării sociale. Bărbatul a inventat o pereche de încălțăminte specială, ce le poate permite purtătorilor să se afle automat la o distanță mai mare de alte persoane. Pantofii de distanțare socială costă 500 de lei și sunt regăsiți pe mărimea 70. Pot fi realizați la comandă chiar în atelierul de specialitate al bărbatului care a venit cu o asemenea idee și de teama unei posibile crize financiare.

Meșterul pantofar a început să realizeze perechea specială de încălțăminte la scurtă vreme de la pronunțarea stării de urgență, în țara noastră. Chiar dacă restricțiile și măsurile sunt ceva mai relaxate în prezent, este recomandată păstrarea distanței față de alte persoane. Mai ales dacă acestea nu respectă măsurile impuse de igienă.

„Am văzut la televizor că sunt multe persoane care nu respectă, deși sunt reguli peste tot. Chiar dacă mergi la o farmacie sau la bancă, se bagă, domnule, aproape de ține, parcă îți suflă în ureche. Am zis Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI