Decizia finală luată după apariția ”pozei anului”. Ce s-a întâmplat chiar azi

Luiza Moldovan 31.05.2020, 13:19

Au fost plătite amenzile pentru fotografia care a băgat guvernul în sperieți. Toți cei cinci membri ai Executivului, prezenți pe 25 mai în biroul premierului Ludovic Orban, au fost sancționați cu amenzi, fiecare în funcție de contravenție.

Poza Anului – faza pe amenzi. Cine, cât, cum, de ce

Poliția București a anunțat că toți cei cinci protagoniști ai fotografiei atât de mult discutate în ultimele zile au fost sancționați. Sancțiunile au fost date în funcție de contravenția de care s-a făcut vinovat fiecare.

”Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a aplicat, astăzi, sancțiuni contravenționale pentru cinci membri ai Executivului.Astfel, doi membri ai Executivului au fost sancționați cu câte două amenzi contravenționale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și pentru fumat în spații în care acest lucru este interzis. Alte două persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară. A cincea persoană a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măștii de protecție în mod necorespunzător”, se arată în comunicatul transmis de DGPMB.

Cea mai mică amendă a luat-o Turcan pentru că purta masca sub bărbie. Polițiștii au considerat că, astfel, nu se zădărnicește efortul de combatere a bolilor.
Cea mai mică amendă a luat-o Turcan pentru că purta masca sub bărbie. Polițiștii au considerat că, astfel, nu se zădărnicește efortul de combatere a bolilor.

Raluca Turcan a scăpat cel mai ieftin

Cea mai mică amendă a primit-o Raluca Turcan, vicepremier. Aceasta a trebuit să plătească doar 1.000 de lei pentru că avea mască sub bărbie.

Fotografia a fost publică de Eugen Orlando Teodorovici pe pagina sa de socializare și a iscat polemici ample în spațiul public. Celor cinci protagoniști li se reproșa faptul că ei înșiși, ca unii care fac legea în țară, sunt primii care n-o respectă. Fotografia a fost asumată de toți cei cinci și toți cei cinci și-au recunoscut derapajele.

Urmăriți Impact.ro și pe