Câți cetățeni a mobilizat ilegal Rusia. Procurorul general al Moscovei a anunțat numărul celor întorși acasă

Stan Filon, Iulia Statie 31.01.2023, 15:39
Câți cetățeni a mobilizat ilegal Rusia. Procurorul general al Moscovei a anunțat numărul celor întorși acasă

Mobilizări ilegale în Rusia! O spune chiar procurorul General al Rusiei, care a demarat o anchetă în ceea ce privește respectarea criteriilor avute în vedere atunci când s-a făcut mobilizarea parțială decretată anul trecut de președintele Vladimir Putin. În plus, s-a urmărit și respectarea drepturilor cetățenilor ruși. Răspunsul lui Putin a venit prompt!

Câți cetățeni a mobilizat ilegal Rusia

Mii de cetățeni ruși au ajuns pe frontul din Ucraina, în urma unor greșeli făcute de autoritățile din Rusia. Aceștia nu aveau de ce să fie mobilizați la război, mulți dintre ei având chiar afecțiuni medicale. La această concluzie a ajuns o anchetă demarată de procurorul General al Rusiei, Igor Krasnov. Astfel, procurorul general al Rusiei a comunicat faptul că peste nouă mii de cetățeni ruși au fost mobilizați ilegal și acum s-a luat măsura aducerii acestora în țară.

„Prin eforturile de supraveghere, peste nouă mii de cetățeni care au fost mobilizați ilegal au fost întorși acasă, inclusiv cei care nu ar fi trebuit să fie mobilizați în niciun fel din cauza stării lor de sănătate”, a declarat șeful autorității de supraveghere în timpul unei întâlniri cu președintele Vladimir Putin, potrivit agenției ruse Interfax.

Cati cetateni a mobilizat ilegal Rusia
Cati cetateni a mobilizat ilegal Rusia

Anchetă de amploare comandată de procurorul General al Rusiei

Igor Krasnov a mai precizat că în urma inspecțiilor făcute de procurori au fost identificate o serie de deficiențe în procesul de mobilizare a populației.

„Mobilizarea nu a fost efectuată de mult timp și a scos la iveală o mulțime de probleme semnificative, ceea ce a devenit o lecție pentru mulți, făcându-i să-și reconsidere abordările privind organizarea înregistrării militare, formarea bazelor de date relevante ale militarilor”, a declarat Krasnov.

Procurorul General a vorbit și despre problemele apărute la plata soldelor pentru soldați. „Acest lucru, în primul rând, s-a datorat introducerii incorecte sau introducerii îndelungate a informațiilor relevante în baza de date, blocând fonduri care au fost transferate în conturile cetățenilor atunci când acestea fuseseră deja blocate prin hotărâre judecătorească, de exemplu”, a precizat procurorul general.

Igor Krasnov a recunoscut că aceste situații vor mai apărea cu siguranță, chiar dacă acum au fost remediate și soldații și-au primit banii, însă procurorii se vor ocupa de soluționarea rapidă a acestor erori. „În prezent, toți banii au fost aduși și problemele care apar, și cu siguranță apar, procurorii, printre altele, să le rezolve cât mai repede posibil”.

După ce s-a aflat de mobilizarea ilegală a unor cetățeni ruși, președintele Vladimir Putin a avut o primă reacție. Șeful statului l-a felicitat pe procurorul General pentru inițiativa sa și i-a cerut acestuia să continue să monitorizeze respectarea drepturilor cetățenilor mobilizați.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...