Câți bucureșteni s-au vaccinat împotriva Covid-19. Valeriu Gheorghiță a oferit primele date

Badea Violeta, Mihai Ianoși 15.09.2021, 07:38
Câți bucureșteni s-au vaccinat împotriva Covid-19. Valeriu Gheorghiță a oferit primele date

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a spus câți bucureșteni s-au vaccinat împotriva Covid-19 până în prezent. Iată ce arată datele oficiale!

Care este rata de vaccinare în București

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că rata de acoperire vaccinală la nivelul municipiului Bucureşti a ajuns la 49,7% din populaţia eligibilă de peste 12 ani.

„Rata de acoperire în municipiul Bucureşti se apropie de 50%, practic vorbim de 49,7% rată de acoperire vaccinală din populaţia eligibilă de peste 12 ani, urmat de Cluj – cu 46% şi Sibiu – 40%.

Practic, 40% din judeţele din România, incluzând municipiul Bucureşti, au o rată de acoperire vaccinală peste media naţională, peste 30%, sunt 55% din judeţe care au o rată de acoperire vaccinală între 20 şi 30% şi doar 5%, adică două judeţe, Giurgiu şi Suceava, care încă sunt undeva la 19% rată de acoperire vaccinală „, a declarat președintele CNCAV.

Valeriu Gheorghita a oferit primele date
Valeriu Gheorghita a oferit primele date

Mai mult de 5 milioane de persoane vaccinate la nivel național

Valeriu Gheorghiță a mai precizat că până la data de 6 septembrie au fost imunizate nu mai puțin de 5,28 milioane de persoane cu cel puţin o doză, din care, cu schemă completă, 5,17 milioane de persoane. Potrivit datelor, oamenii din mediul rural sunt încă reținuți în privința vaccinului. În provincie au fost administrate doar 2,59 milioane de doze de vaccin.

„În ceea ce priveşte bilanţul campaniei de vaccinare, în cadrul programului ‘Oraşul vaccinează satul’ au fost demarate activităţi de vaccinare în 2.788 de comune din cele 2.862 de comune de la nivel naţional.

Au fost finalizate acţiunile de vaccinare în majoritatea acestor comune şi până la acest moment în mediul rural s-au administrat 2,59 milioane de doze de vaccin, fiind vaccinate 1,14 milioane de persoane cu schemă completă, prin toate modalităţile de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

583 de centre de vaccinare sunt active

Președintele CNCAV a precizat că, la acest moment, 583 de centre de vaccinare sunt active. Acestea au 835 de fluxuri pe cele patru tipuri de vaccinuri, care asigură o capacitate de vaccinare de circa 85.000 de persoane, la maximum.

 „Această capacitate de vaccinare este doar în centrele fixe, la care se adaugă posibilitatea de vaccinare cu echipe mobile, în cabinetele de medicină de familie, în unităţile sanitare şi, practic, oricând putem să reactivăm centrele care au activitate suspendată”, a mai adăugat medicul Valeriu Gheorghiţă, potrivit Agerpres.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...