Câți bani poți să scoți de pe card într-o zi. Puțini români știu care e limita impusă de bănci

Stan Filon 06.06.2023, 14:26
Câți bani poți să scoți de pe card într-o zi. Puțini români știu care e limita impusă de bănci

Mulți români nu știu câți bani poți să scoți de pe card într-o zi. Trebuie specificat faptul că fiecare bancă din România are propriile sale politici interne, de care depinde suma care poate fi extrasă zilnic de pe un card. Vedeți în rândurile de mai jos care este limita impusă, în funcție de bancă.

Câți bani poți să scoți de pe card într-o zi

Așadar, unii români nu știu, dar nu se pot scoate decât anumite sume de bani de pe card, într-o singură zi. Dacă ai nevoie să scoți o sumă mai mare de bani, atunci trebuie să aștepți să treacă 24 de ore de la ultima tranzacție, pentru a folosi din nou cardul. Suma de bani pe care românii o pot scoate de pe card variază de la o bancă la alta, însă este una limitată.

Când vine vorba de scos bani de pe card, trebuie să știm că fiecare bancă are o limită de retragere, iar aceasta variază între 3.000 de lei și 5.000 de lei, dar poate ajunge chiar și 10.000 de lei. Totodată, este foarte important să știi că această limită variază în funcție de politica fiecărei bănci și nu este un prag fix. În cazul tuturor băncilor din România această limită poate fi extinsă de către posesorul cardului.

Cati bani poti sa scoti de pe card intr-o zi. Putini romani stiu care e limita impusa de banci
Cati bani poti sa scoti de pe card intr-o zi. Putini romani stiu care e limita impusa de banci

Ce sume pot fi scoase pe zi de pe cardurile din România

De exemplu, în cazul Băncii Transilvania (BT), clientul poate retrage maximum 5.000 de lei, conform contractului inițial. Totuși, acesta poate să depună o cerere de extindere, iar conform acesteia clientul poate retrage 9.000 de lei. În cazul băncilor BCR și BRD, suma limită de retragere variază între 2.000 și 10.000 de lei.

Raiffeisen Bank este banca cu cea mai mică sumă pe zi, comparativ cu restul băncilor din România. Clienții pot scoate de pe card doar 3.000 de lei pe zi. Totuși, pentru cardurile de tip Gold sau World Mastercard, limitele de retragere sunt mai mari. Pentru cardurile Raiffeisen Bank Gold limita de extragere este de 5.000 de lei, iar pentru Raiffeisen Bank World Mastercard, utilizatorii pot retrage numerar de la ATM o sumă de maximum 10.000 de lei pe zi.

Utilizatorii ING au posibilitatea de a retrage de pe card în fiecare zi o sumă de până la 15.000 de lei. Aceasta este la nivelul României, cea de-a patra bancă ca mărime din lume, care deține recordul pentru cea mai mare limită de extragere, potrivit dailybussines.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...