Câți bani poți să scoți, de fapt, de la bancomat. Există o sumă limită pe zi, în funcție de bancă

Stan Filon 17.09.2021, 13:45
Câți bani poți să scoți, de fapt, de la bancomat. Există o sumă limită pe zi, în funcție de bancă

Chiar dacă plățile cu cardul sunt în plină ascensiune, mulți români preferă să plătească cu bani lichizi. Aceștia întâmpină însă probleme atunci când vor să scoată mai mulți bani de pe card, deoarece sumele sunt limitate, în funcție de bancă. Câți bani poți să scoți, de fapt, de la bancomat?

Iată câți bani poți să scoți, de fapt, de la bancomat

Mulți români se întreabă cati bani poti scoate de la bancomat, într-o singură zi. Aceștia trebuie să știe că totul depinde de banca emitentă a cardului respectiv, care impune o anumită sumă care poate fi retrasă în 24 de ore. Motivul pentru care sumele retrase în 24 de ore au fost limitate de către bănci este evitarea daunelor suferite în urma unor eventuale fraude. Românii pot retrage din ATM-uri sume cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei, în 24 de ore.

Limită de retragere a numerarului de la bancomatele BCR este de 3.000 lei și de 10 tranzacții pe zi pentru cardurile de debit Maestro și Visa Classic. Cu toate acestea, cuantumul banilor ce pot fi retrași într-o singură zi se poate mări, dacă clientul face o cerere la sucursala băncii. În felul acesta, limita poate să ajungă chiar și la 15.000 lei pentru o singură retragere.

Cati bani poti sa scoti, de fapt, de la bancomat
Cati bani poti sa scoti, de fapt, de la bancomat

Sumele care pot fi retrase de la ATM, în funcție de bancă

BRD eliberează numerar la bancomat o sumă de până la 7.000 de lei pe zi pentru clienții săi, însă aceștia pot efectua 10 tranzacții în aceeași zi. La CEC Bank lucrurile stau altfel. Suma maximă de retragere este de 3.500 de lei pe zi, pentru cardurile de debit Visa Electron și Mastercard.

Banca Transilvania oferă clienților săi care dețin carduri de debit Visa Electron și Mastercard Mondo, posibilittea să scoată de la bancomat până la 9.000 de lei pe zi.

Și mai ciudate sunt regulile impuse de ING, care le oferă clienților săi posibilitatea de a retrage de la un bancomat suma de 10.000 de lei, într-o singură zi. Cu toate acestea, clienții ING nu pot scoate de la ATM mai mult de 20.000 de lei, în patru zile, potrivit infocs.ro.

Chiar dacă plățile online sunt preferate în toată Uniunea Europeană, românii vor să simtă banii în buzunar, așa că nu mai puțin de 78% din plățile făcute în țara noastră se fac cu bani lichizi, potrivit unui studiu recent.

România chiar ocupă prima poziție pe o listă cu 10 țări de pe glob unde plățile în numerar sunt cele mai numeroase, după cum arată un studiu elaborat de Merchant Machine, o organizație cu sediul în Regatul Unit, care a examinat metodele de plată din fiecare țară începând din anul 2019 și până la începutul anului 2020. Același studiu arată că plata cu cash ar putea dispărea din Marea Britanie, până în anul 2026.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...