Un şofer din Botoşani, dus chiar cu maşina Poliţiei la bancomat pentru a scoate bani de şpagă. Cum s-a aflat totul

Andreea Bisinicu 19.06.2021, 14:36
Un şofer din Botoşani, dus chiar cu maşina Poliţiei la bancomat pentru a scoate bani de şpagă. Cum s-a aflat totul

Se întâmplă în România anului 2021. Un conducător auto din Botoșani a fost condus de mașina de Poliție la un bancomat pentru a extrage bani lichizi pentru a oferi mită. Ce s-a întâmplat după acest incident este incredibil. Ce a pățit moldoveanul, apoi, și cum s-a aflat totul.

Un şofer din Botoşani, dus chiar cu maşina Poliţiei la bancomat pentru a scoate bani de şpagă

Să vezi și să nu crezi. Un conducător auto din Botoșani i-a lăsat mască pe polițiștii moldoveni. Bărbatul a fost oprit de către autorități în trafic, din cauza faptului că a comis o abatere de la regulile rutiere. Întâmplarea a făcut ca șoferul să nu aibă bani lichizi la el, ci doar cardul de debit. Deși ar fi putut să se aleagă doar cu o amendă, omul legii care l-a tras pe dreapta nu a vrut să renunțe la șpagă.

Astfel, moldoveanul a fost condus cu patrula de Poliție până la un bancomat, acolo unde cetățeanul a extras bani pentru a-l mitui pe agentul rutier în cauză, ca să scape de amendă.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a-l depista pe polițistul corupt, solicitând imaginile surprinse de camera de supraveghere de la bancomatul cu pricina, pentru a vedea dacă respectivul agent apare pe filmare. În plus, s-au solicitat și informațiile cu privire la suma retrasă, pentru a vedea dacă aceasta coincide cu șpaga oferită de șofer pentru a scăpa de sancțiune.

Alți polițiști au cerut produse lactate drept mită

Pentru cei care credeau că în ziua de astăzi banul este cea mai puternică mită, ei bine, alți doi agenție de poliție au cerut produse lactate ca șpagă pentru a trece cu vederea anumite ilegalități.

Pe data de 20 noiembrie 2020, pe raza localităților Vlădeni-Leorda, agenții de poliție Constantin Ciprian Rusu și Neculai Robert Fecioru i-au cerut produse lactate unui șofer, pentru a nu-i suspenda permisul de conducere. Respectivul conducător auto încălcase anumite reguli rutiere care l-ar fi costat carnetul auto: depășirea pe linie continuă, precum și depășirea vitezei legale de deplasare.

Însă, șoferul în cauză nu a avut bani numerar la el, așa că agentul Fecioru i-ar fi cerut să-i aducă alimente și produse la sediul Poliției Rutiere Botoșani, în cursul aceleiași zile, la sfârșitul programului.

„În cursul aceleiași zile, în jurul orei 20.30, agenții de poliție Rusu și Fecioru au primit, fiecare, de la un conducător auto, în curtea sediului Serviciului Rutier Botoșani, câte un pachet cu produse lactate, fiecare pachet în valoare de 50-60 de lei, în schimbul neaplicării sancțiunilor legale față de acesta, pentru abaterile constatate în trafic, în timpul serviciului”, sunt informațiile din referatul procurorilor, conform celor de la Monitorul de Botoșani.