Câți bani lua pensie Nelu Ploieșteanu, după 55 de ani de carieră. ”Nu mai am ce face!”

Stan Filon 02.04.2021, 09:16
Câți bani lua pensie Nelu Ploieșteanu, după 55 de ani de carieră. ”Nu mai am ce face!”

Nelu Ploieșteanu se retrăsese din Capitală, în ultima perioadă. Trăia la Slănic Prahova, dar nu singur, ci împreună cu soția sa. S-au împăcat și se înțelegeau bine, după scandalul iscat de amantlâcul lăutarului, care și-a înșelat soția cu o femeie mult mai tânără decât el. Nelu Ploieșteanu recunoștea că nu putea să trăiască doar din pensia lui, care era una ridicol de mică.

Ce pensie avea Nelu Ploieșteanu, după 55 de ani de muncă

Nelu Ploieșteanu era foarte nemulumit de pensia pe care o primea de la stat, după nu mai puțin de 55 de ani de muncă. Artistul ne-a recunoscut cu mâna pe inimă, în urmă cu câteva luni, că nu primea decât 800 de lei pe lună pensie, de la statul român, după o contributivitate de 55 de ani de zile. Spunea că nici ceilalți artiști nu iau cu mult mai mulți bani.

”Am o pensie de 800 de lei. Maria Dragomiroiu și Maria Cârneci iau un pic mai mult decât mine, după o viață de cântat. Murim de foame! Primesc o pensie de doar 800 de lei, după 55 de ani de muncă. Aș muri de foame, dacă n-aș cânta în local”, declara Nelu Ploieșteanu în exclusivitate pentru impact.ro.

Ce pensie avea Nelu Ploiesteanu, dupa 55 de ani de munca
Ce pensie avea Nelu Ploiesteanu, dupa 55 de ani de munca

”Aș muri de foame, dacă n-aș cânta în local”

Lăutarul era nevoit să cânte seară de seară la un local din Slănic Prahova. Cânta la ”Cascada” de la 18:00 la 20:00 și își mai rotunjea veniturile. Se declara însă mulțumit, mai ales că făcea ceea ce i-a plăcut tată viața.

”În București nu mai am ce face, m-am mutat aici, cu soția, cânt la un local, de doi ani, este un loc de muncă sigur, nu-s probleme mari pe aici cu pandemia. Cânt zilnic, de la orele 18.00 la 20.00, merge bine, sunt mulțumit, Doamne-ajută! Aș muri de foame, vai de capul nostru, dacă n-aș cânta în local! Primesc o pensie de doar 800 de lei, după 55 de ani de muncă, pensii mici au și colegele mele, solistele Maria Dragomiroiu  (n.r.- ea a declarat că primește 1.200 de lei) și Maria Cârneci”, ne-a spus, în exclusivitate pentru impact.ro, Nelu Ploieșteanu.

A fost un artist în adevăratul sens al cuvântului, a cântat în multe țări, a întâlnit foarte mulți oameni, însă vineri dimineața, timpul s-a scurs pentru Nelu Ploieșteanu. Artistul a murit la Spitalul Floreasca după ce s-a infectat cu coronavirus. Avea 70 de ani.