Câți bani încasează Adrian Năstase lunar de la statul român. Pensia fostului premier o depășește cu mult pe cea a ministrului Petre Daea

Stan Filon 05.08.2022, 08:11
Câți bani încasează Adrian Năstase lunar de la statul român. Pensia fostului premier o depășește cu mult pe cea a ministrului Petre Daea

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a spus în direct exact ce pensie primește de la statul român. Fostul politician nu este însă deloc mulțumit de banii care îi intră pe card în fiecare lună, așa că a dat statul în judecată pentru a-și primi pensia specială. Este un adevărat susținător al pensiilor speciale, însă spune că acestea ar trebui, totuși, impozitate progresiv.

Câți bani încasează Adrian Năstase lunar de la statul român

Adrian Năstase, fost parlamentar și fost premier al României, ieșit de pe scena politică pe ușa din dos, după ce a fost trimis la închisoare, a vorbit despre pensia sa. Fostul premier este foarte nemulțumit de banii pe care îi primește de la statul român și spune că sunt cazuri și mai grele, venind cu exemplul lui Petre Daea, ministrul Agriculturii, care ar câștiga după 40 de ani de muncă doar 2.000 de lei. Spune că pensia specială este un drept al parlamentarilor.

Așadar, Adrian Năstase s-a alăturat altor aproape 200 de parlamentari care au dat în judecată statul român, nemulțumiți de faptul că nu primesc pensii speciale. Fostul premier susține că pensiile speciale ale parlamentarilor nu ar reprezenta decât 5% din sumele alocate pentru pensiile speciale. Mai mult, cele ale foștilor magistrați sunt de zeci de ori mai mari, dar Năstase spune că nimeni nu se atinge de ele.

Cati bani incaseaza Adrian Nastase lunar de la statul roman
Cati bani incaseaza Adrian Nastase lunar de la statul roman

Primește o sumă mult mai mare decât Petre Daea

„Soluția pe care am considerat-o eu potrivită a fost aceea a impozitării acestor pensii, în așa fel încât peste 5.000 de lei ele să fie impozitate gradual și să nu să nu mai existe aceste pensii nesimțite, pe bună dreptate criticate în presă”, a declarat fostul premier la antena3.ro.

Adrian Năstase a recunoscut că primește pensie 5.000 de lei în fiecare lun[, însă spune că este foarte puțin. Fostul premier a fost întrebat și ce sumă consideră că ar fi suficientă, însă a răspuns ironic. „Am primit ce trebuia – aproape doi ani de închisoare.”

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...