EXCLUSIV

Câți bani făcea Benone Sinulescu în America. Ion Lăceanu: ”Suma asta era doar din dedicații”. EXCLUSIV

Carmen Andrei 23.11.2021, 18:33
Câți bani făcea Benone Sinulescu în America. Ion Lăceanu: ”Suma asta era doar din dedicații”. EXCLUSIV

Cântărețul de muzică populară Ion Lăceanu (85 de ani) deplânge trecerea în neființă a artistului Benone Sinulescu, care s-a stins din viață pe 18 noiembrie 2021. Marele regret al omului-orchestră Ion Lăceanu este că nu l-a putut conduce pe ultimul drum, la Cimitirul ”Eternitatea”, din Arad, însă și el se confruntă cu serioase probleme de sănătate.

Ion Lăceanu, solistul care i-a cântat și fostului președinte american John F. Kennedy, a dat timpul înapoi și ne-a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre strânsa prietenie cu Nea Beni, dar și despre lungile lor turnee, de peste Ocean, care le-au băgat mii de dolari în buzunare.

”Eu și Benone Sinulescu făceam cam 3.000 de dolari, din dedicații, în turneele din America”

Marele artist Ion Lăceanu era ferm convins că bunul său prieten Benone Sinulescu va învinge boala și că va reveni pe scenă, însă, din păcate, soarta a avut alte planurile cu maestrul scenei românești:

”A murit bietul Benone, mi-a fost tare drag de el, am cântat și la nunți, botezuri, ne luau împreună, la pachet. Am fost și în turnee, în America, ne ajutam, munceam mult. Eram plătiți cu 20 de dolari pe zi, atât era diurna, în anii comunismului, iar din dedicații mai făceam cam 2.500 de dolari, maximum 3.000 de dolari, banul avea valoare mare atunci.

Nu ne întreba nimeni nimic despre acești bani, la întoarcerea în țară, Nicolae Ceaușescu ne lăsa în pace”, ne-a declarat Ion Lăceanu, în exclusivitate pentru impact.ro.

Cati bani facea Benone Sinulescu in America. Ion Laceanu, dezvaluiri
Ion Laceanu (stanga). Benone Sinulescu (dreapta)

Benone Sinulescu a fost unul dintre cei mai bogați artiști. Cât cerea la o nuntă, în ultimii ani de viață

Regretatul cântăreț Benone Sinulescu a fost unul dintre cei mai solicitați artiști, mai ales la evenimentele de familie. Reporterii impact.ro au aflat cu cât era plătit solistul, la nunți și la botezuri: ”El câștiga, anual, din nunți și din alte evenimente, în jur de 60.000 de euro, avea tarif între 1.500 și 1.800 de euro, pentru un recital de 45 de minute”, ne-a declarat un impresar.

Deși și-a dorit cu ardoare să participe la ediția din acest an a Festivalului ”Benone Sinulescu”, eveniment muzical care se desfășoară la Buzău, starea de sănătate precară nu i-a permis artistului să susțină un recital, astfel că ediția din 2021 a fost suspendată: ”Ultima dorință a lui Benone a fost să mai cânte la festivalul care îi purta numele. Și tare își mai dorea să mai meargă la căsuța părintească din Siriu”, ne declara soția lui, Elena Sinulescu, în exclusivitate pentru impact.ro.

Benone Sinulescu a strâns o avere impresionantă, în cei 70 de ani de activitate muzicală. Cele trei case și zecile de mii de euro din recitaluri i-au rămas soției

Pentru că nu a avut moștenitori, solistul Benone Sinulescu și-a făcut testamentul, din timp, încă de acum 7 ani, lăsându-i soției întreaga agoniseală. El dezvăluia, într-un interviu, ce avere are:

”Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor.

În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari”.

Ion Lăceanu a cântat pentru fostul președinte american John F. Kennedy: ”În amintirea familiei lui, pe fiul meu îl cheamă și Robert!”

Ion Lăceanu a cântat pentru marii politicieni ai lumii, foștii președinți americani John.F. Kennedy și Jimmy Carter, dar și pentru Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice. El are amintiri de neuitat de la întâlnirea cu J.F.Kennedy:

”Cântam cu mai mulți colegi la ambasada României din America, pentru corpul diplomatic, erau prezenți J.F.Kennedy și soția lui, Jacqueline Kennedy. Erau atât de eleganți, de joviali. Mi-a plăcut de el, avea carismă, era foarte elegant și un mare iubitor de muzică. Ne-a ascultat, a aplaudat, iar, la sfârșit, el și soția lui ne-au trimis un coș cu flori pe scenă, apoi au dat mâna cu noi.

Pe atunci, soția mea era însărcinată, așa că pe fiul meu îl cheamă și Robert, ca pe fratele lui J.F.Kennedy. Nu i-am pus John, pentru că așa mi se zice mie. Am făcut asta în amintirea familiei fostului președinte american. După o jumătate de an, de la acest eveniment, celebrul politician a fost asasinat, vestea m-a cutremurat”, ni se mai confesa Ion Lăceanu într-un alt interviu pentru impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe