Câţi bani cerea Benone Sinulescu să cânte la un eveniment. Aşa se înţelege de ce a strâns o avere

Andra Daoud 19.11.2021, 15:02

Benone Sinulescu a fost un artist foarte apreciat și iubit de public, iar acest lucru s-a văzut și în faptul că era foarte solicitat la evenimente și concerte. Regretatul artist a reușit să strângă o sumă frumoasă de bani de-a lungul celor peste 65 de ani de carieră, atât din concerte, cât și din drepturi de autor.

Cât cerea Benone Sinulescu pentru a cânta la un eveniment

Benone Sinulescu s-a stins din viață joi după-amiază, la 84 de ani. Rămân în urma lui zeci de melodii arhi-cunoscute, dar și o avere impresionantă, pe care a reușit să o strângă în cei 65 de ani de când a urcat pentru prima dată pe scenă. Nea Beni, așa cum îi spuneau apropiații, deținea mai multe case, dar și economii consistente. Artistul își făcuse testamentul încă din 2014, așa că averea va fi împărțită conform dorinței sale.

Până să înceapă pandemia, Benone Sinulescu nu ducea deloc lipsă de evenimente și avea chiar și trei cântări într-o săptămână. Era unul dintre cei mai solicitați interpreți de muzică populară, alături de regretatul Petrică Mîțu Stoian, Constantin Enceanu și Elena Merișoreanu. Așa se face că aduna, din concerte și evenimente private, aproximativ 300.000 de euro pe an.

Câţi bani cerea Benone Sinulescu să cânte la un eveniment. Aşa se înţelege de ce a strâns o avere
Câţi bani cerea Benone Sinulescu să cânte la un eveniment. Aşa se înţelege de ce a strâns o avere

Tariful lui Benone Sinulescu pentru un recital de 45 de minute ar fi fost de 1.500 de euro, pentru evenimentele din țară și 2.000 de euro, în cazul concertelor din străinătate. În primăvara acestui an, a cântat pentru românii din Spania. Câștigurile din concerte și evenimente se ridicau la aproximativ 60.000 de euro pe an, la care se adăugau veniturile din drepturile de autor asupra melodiile pe care le-a lansat de-a lungul timpului.

Problemele de sănătate l-au obligat să renunțe la concerte

Deși era plin de energie, starea de sănătate a lui Benone Sinulescu s-a degradat din ce în ce mai mult în ultimul timp, iar acest lucru l-a ținut departe de ce iubea cel mai mult: muzica. Îndrăgitul cântăreț de muzică populară a fost găsit inconștient, în propria casă, vara trecută. Soția sa l-a internat atunci într-un centru de îngrijire, însă nu dădea semne că și-ar reveni, așa că a ajuns la spital.

De câteva luni însă era mai bine, după cum a declarat chiar partenera de viață a artistului. În ultimul timp s-a îmbolnăvit din nou, iar pneumonia de care suferea i-a fost fatală. De data aceasta, artistul a refuzat să mai meargă la spital, din cauză că îi era frică de covid. Benone Sinulescu a murit joi după-amiază, la 84 de ani, în patul său de acasă.

Urmăriți Impact.ro și pe