Câți bani câștiga Cristian Țopescu, la Olimpiada de la Montreal, când a comentat 10-le Nadiei. Dezvăluirea făcută de Dan Negru

Andrei Cezar 05.08.2021, 13:59
Câți bani câștiga Cristian Țopescu, la Olimpiada de la Montreal, când a comentat 10-le Nadiei. Dezvăluirea făcută de Dan Negru

Cristian Țopescu a fost singurul trimis al Televiziunii Române la Jocurile Olimpice de la Montreal, atunci când Nadia Comăneci obținea prima notă de 10 din istoria gimnasticii. Regretatul comentator sportiv a fost nevoit să trăiască cu o sumă infimă de bani oferită de statul comunist, pe tot parcursul competiției. Dan Negru a dezvăluit câți bani câștiga Cristian Țopescu la Olimpiada din 1976.

Câți bani câștiga Cristian Țopescu, la Olimpiada de la Montreal, când a comentat 10-le Nadiei

Fostul comentator sportiv Cristian Țopescu a fost vocea inconfundabilă care acompania performanțele românilor la diferite competiții internaționale. Fie că vorbim de olimpiade, campionate mondiale și europene, sau turnee de tenis, Cristian Țopescu a bucurat publicul din România cu ale sale calități oratorice excepționale, fiind considerat cel mai bun comentator sportiv pe care l-a avut țara noastră.

El a fost cel care a comentat performanțele inegalabile ale Nadiei Comăneci de la Montreal: trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol), dar și cele șapte note de 10 obținute de legenda gimnasticii mondiale.

”A cincea notă de 10 pentru Nadia Comăneci la Montreal. Este un adevărat miracol de control al nervilor și al mușchilor acest copil de 14 ani.”, se auzea din difuzoarele televizoarelor alb-negru ale românilor, în 1976.

Era vocea celui mai iubit comentator al României. Cristian Țopescu a fost singurul jurnalist trimis de Televiziunea Română în Canada. El a împărtășit, de peste Ocean, bucuria câștigării a nu mai puțin de 27 de medalii cu românii de acasă. Pentru deplasarea sa la Montreal, Țopescu a primit o sumă incredibil de mică din partea TVR.

Fostul mare comentator sportiv a dezvăluit ce diurnă avea, într-una dintre edițiile emisiunii ”Te pui cu blondele” realizată de Dan Negru. 

La Jocurile olimpice de la Montreal, în 1976, unde am fost singurul trimis al Televiziunii Române, aveam o diurnă de 3 dolari pe zi. Iar colegii mei din alte televiziuni, adică bulgarii, ungurii, rușii aveau între 20 și 40 de dolari pe zi. Îmi era jenă să îi invit la cafea. Cum să îl invit eu pe un coleg din Bulgaria la o cafea, când eu nu aveam cu ce să plătesc.”, spunea în urmă cu mai mulți ani Cristian Țopescu, invitat în emisiunea lui Dan Negru.

Dan Negru: ”Anul ăsta, la Tokyo, suntem pe locul 35”

Realizatorul de la Antena 1 a făcut o paralelă între performanțele uluitoare ale României din acea perioadă și cele din prezent la Jocurile Olimpice. El a postat un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook în care a amintit de Montreal 1976 și fostul comentator Cristian Țopescu.

L-am întrebat pe Cristian Țopescu câți bani câștiga la Olimpiada de la Montreal când a comentat zecele Nadiei. „3 dolari pe zi” mi-a răspuns ….
România a luat atunci 27 de medalii, un 10 absolut la gimnastică si toate comentate de Țopescu.
Era in 1976.
Anul asta, la Tokyo, suntem pe locul 35 !”, a scris celebrul realizator TV pe pagina sa de socializare.
Cati bani castiga Cristian Topescu, la Olimpiada de la Montreal, cand a comentat 10-le Nadiei
Cati bani castiga Cristian Topescu, la Olimpiada de la Montreal, cand a comentat 10-le Nadiei
Criastian Țopescu a decedat pe 15 mai 2018, la vârsta de 81 de ani. El se afla internat la Spitalul Elias, suferind de mai multe afecțiuni cronice, printre care și diabet.
Urmăriți Impact.ro și pe