Câți bani câștigă Alexandru Cumpănașu, deși nu a absolvit nicio facultate: averea uriașă făcută din bani publici

Ciprian Ioana 25.09.2019, 13:48
Câți bani câștigă Alexandru Cumpănașu, deși nu a absolvit nicio facultate: averea uriașă făcută din bani publici

Alexandru Cumpănașu are o avere uriașă și încasează lunar o sumă la care mulți directori de companii mari nici nu visează. Candidatul la prezidențiale, cel care se recomandă a fi unchiul Alexandrei Măceșanu, e plătit, în mare parte, din bani publici.

Alexandru Cumpănașu are o avere uriașă, adunată în ani de zile în care a încasat mii de euro lunar. El încasează venituri de la mai multe instituții și unități de învățământ adică bani publici, care provin din bugetul țării.

Mai mult, el a încasat bani și de la SNSPA, unde preda deși nu are diplomă de licență. 

Cel ce se recomandă unchiul Alexadrei Măceșanu, devenit între timp și candidat la prezidențiale, are două autoturisme și șapte case.

Alexandru Cumpănașu, avere uriașă din bani publici

În ce domeniu activează asociația lui Alexandru Cumpănașu. Iată cu ce se ocupă și câți bani administrează

După tragedia de la Caracal, Alexandru Cumpănașu a pozat în apărătorul drepturilor și siguranței cetățenilor, promițând că se va lupta cu tot sistemul. Numai că a omis să spună că e vorba despre același sistem care l-a îmbogățit.

Potrivit declarației de avere, Alexandru Cumpănau are un venit personal lunar de 19.000 de euro. Soția sa, la rându-i, încasează lunar aproximativ 10.000 de euro.

Candidatul la prezidențiale, care s-a ales și cu o plângere penală după ce ar fi falsificat semnături, are șapte case, două autoturisme (unul marca Mercedes) și conturi în care deține 260.000 de lei și 17.000 de euro.

De la Asociația pentru Implementarea Democrației, a încasat, anul trecut, drepturi de autor în valoare de 580.000 de lei.

De unde încasează Alexandru Cumpănașu bani

Crimele din Caracal: umilințe și controverse. Deși e păzit, viața lui Gheorghe Dincă ar putea fi în pericol
 

Potrivit declarației de avere, Alexandru Cumpănașu încasează bani de la mai multe instituții, unele dintre publice. E plătit, așadar, din bani publici de sistemul cu care susține că se luptă, arată Digi24.

  • SNSPA – Cumpănașu susține că predă acolo cursuri, deși nu are diplomă de licență
  • Romaqua Group Borsec
  • Asociația de acreditare din România, Ministerul Economiei – Asociația de Acreditare din România, având acronimul RENAR, este o organizație neguvernamentală din România, fără scop lucrativ, care este recunoscută oficial ca organism național de acreditare unic. Funcționează în coordonarea și sub supravegherea Ministerului Economiei. Principala activitate a RENAR vizeaza acreditarea laboratoarelor de analize umane pe standardul ISO 15189/2007 urmare a introduceri acestui standard ca conditie obligatorie pentru intrarea unui laborator de analize umane in contract cu sistemul public de asigurări de sănătate
  • UEFICSDI – Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării si Inovării aflată în subordonarea Ministerului Educației Naționale. Misiune: promovarea calitatii, leadership-ului pentru învățământul superior, cercetare, dezvoltare și inovare
  • Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune

Într-un singur an, Alexandru Cumpănașu încasează nu mai puțin de 1,1 milioane de lei, aproximativ 19 000 de euro pe lună.

Urmăriți Impact.ro și pe