Alexandru Cumpănașu, una caldă, una rece: cum a devenit candidat la prezidențiale și reclamat la Parchet de BEC

Ciprian Ioana 25.09.2019, 10:54
Alexandru Cumpănașu, una caldă, una rece: cum a devenit candidat la prezidențiale și reclamat la Parchet de BEC

Alexandru Cumpănașu a devenit cunoscut la nivel național după tragedia de la Caracal. Recomandându-se unchiul Alexandrei Măceșanu, el a decis să candideze la prezidențiale. Din partea BEC a primit două vești: una bună, alta proastă.

După ce a devenit un personaj extrem de mediatizat, în contextul tragediei de la Caracal, Alexandru Cumpănașu a anunțat că va candida la prezidențiale. A adunat semnături o perioadă și a încercat, prin multe live-uri pe Facebook, să-și convingă fanii să-l voteze.

Alexandru Cumpănașu și-a depus duminică semnăturile adunate la sediul Biroului Electoral Central. Candidatura sa a fost validată de BEC, care a constatat că a întrunit numărul necesar de semnături – adică cel puțin 200.000.

Vestea proastă e, însă, că s-a ales cu o plângere la Parchet.

De ce s-a ales Alexandru Cumpănașu cu plângere penală

Crimele din Caracal: umilințe și controverse. Deși e păzit, viața lui Gheorghe Dincă ar putea fi în pericol
 

Biroul Electoral Central a constatat că Alexandru Cumpănașu a întrunit numărul necesar de semnături pentru a-i fi validată candidatura. Numai că BEC a depus și o plângere penală pe numele pentur că s-au constatat elemente de similitudine în semnăturile depuse de acesta.

O decizie similară a fost luată și în cazul lui Viorel Cataramă, cel care a obținut la CCR dreptul de a candida.

„Luând în considerare cele reținute în motivarea Deciziilor Biroului Electoral Central privindu-i pe candidații Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioți de Pretutindeni), Cătălin Sorin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Național), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie), Alexandru Cumpănașu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Bobby George Marius Pănescu (candidat independent), în sensul că s-a constatat un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură de a influența îndeplinirea condiției legale referitoare la numărul minim de susținători de 200.000, membrii BEC au înțeles să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la verificarea împrejurimilor de fapt care au stat la baza constatărilor menționate în cuprinsul Deciziilor BEC indicate anterior”
Comunicat BEC

Până acum au fost validate candidaturile depuse de Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Mircea Diaconu.

Pe această listă se mai adaugă, potrivit deciziilor BEC de marți, Bogdan Stanoevici, Ramona Ioana Bruynseels, Cătălin Ivan şi Alexandru Cumpănaşu.

Urmăriți Impact.ro și pe