Câţi bani au strâns fanii Dinamo pentru echipă în trei ani. Suma este enormă

Stan Filon 06.06.2021, 23:38
Câţi bani au strâns fanii Dinamo pentru echipă în trei ani. Suma este enormă

Acum s-a aflat câţi bani au strâns fanii lui Dinamo pentru echipă, în trei ani de zile! Suma este una deloc de neglijat, însă datoriile clubului sunt mult mai mari, mai ales de când la conducere au venit spaniolii. O figură emblematică a recunoscut că a vrut să preia clubul de la spanioli, dar datoriile sunt prea mari.

Iată câţi bani au strâns fanii Dinamo pentru echipa în trei ani

Fanii lui Dinamo nu au stat degeaba în ultimii trei ani, ci au strâns bani pentru echipă, însă Pablo Cortacero adâncște datoriile echipei în fiecare zi. Suporterii au reușit să strângă suma de două milioane de euro, prin Programul DDB, lansat de suporterii din Peluza Cătălin Hîldan, potrivit prosport.ro. Cu ajutoru suporterilor, Dinamo a putut să-și păstreze jucătorii importanți și, în cele din urmă, obiectivul a fost îndeplinit: salvarea de la retrogradare.

Pericolul planează însă asupra lui Dinamo în fiecare zi, deoarece datoriile se tot strâng. Dar cum au reușit fanii să strângă suma rspectivă? Ei bine, mulți dintre aceștia au ales să-și facă un card special prin care au ajutat-o pe Dinamo, dar suporterii au cumpărat de multe ori săptămânal zeci de mii de bilete virtuale.

Cati bani au strans fanii Dinamo pentru echipa in trei ani
Cati bani au strans fanii Dinamo pentru echipa in trei ani

Cum au strâns fanii banii pentru Dinamo

Din donații și licitații, fanii au strâns alți bani, iar în total aceștia au adunat peste două milioane de euro, în condițiile în care în Program DDB sunt și oameni potenți din punct de vedere financiar.

Ioan Andone a dezvăluit recent că a vrut să cumpere Dinamo, împreună cu Mircea Lucescu. ”Eu discut foarte mult și cu Ionuț Lupescu despre situația lui Dinamo. Acum, pot să o spun public. La un moment dat, am avut intenția să intru cu bani și să cumpărăm de la spanioli. Eu eram unul dintre ei. Nea Mircea Lucescu mai era. Deci nu era problema banilor.

Dar ce facem cu datoria de 7 milioane de euro? Sunt la ANAF, la terți. 38 de milioane de lei. Ce faci cu astea? Ne vindem casele, ce facem?

Unele datorii sunt la Negoiță, să zicem că te duci și te mai acceptă să le eșalonezi. La Negoiță sunt unu-două milioane, nu știu, cam acolo. Păi, nici nu sunt puse alea cu jucătorii spanioli care s-au dus la UEFA. Au de plătit încă doi ani. Deci 38 de milioane (n.r. de lei) are datorii Lotus Internațional, asta e informația mea. Aia e problema. Nu e problema la 500.000 de euro. Aici sunt 7 milioane”, a declarat Ioan Andone, la Digi Sport.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...