Câți bani a făcut David Beckham din fotbal? Averea pe care o are acum

Emanuela Pană 16.10.2023, 17:24

David Beckham este, fără îndoială, una dintre cele mai faimoase figuri din fotbal din toate timpurile și a câștigat o avere semnificativă din cariera sa. De atunci a devenit un om de afaceri iscusit și are o avere de sute de milioane de dolari. Află câți bani a făcut David Beckham din fotbal și ce sume deține acum. 

Câți bani a făcut David Beckham din fotbal? 

În 1999, când Beckham era un tânăr mijlocaș în devenire la Manchester United, The Guardian a raportat că era al doilea cel mai bogat fotbalist din lume, cu venituri totale de aproximativ 4,1 milioane de lire sterline, incluzând salariul său de 2 milioane de lire sterline pentru acel sezon. 

S-a alăturat echipei Real Madrid în 2003, după o faimoasă ceartă cu Sir Alex Ferguson, pe atunci antrenor la United, pentru care a primit 17 milioane de lire sterline.  

Apoi, în anul 2007, David Beckham a acceptat o reducere masivă a remunerației pentru a se alătura echipei LA Galaxy, care i-a oferit un salariu de bază de doar 5,3 milioane de lire sterline. 

În noiembrie 2012, Forbes relata că fotbalistul a câștigat peste 207 milioane de lire sterline în cei șase ani petrecuți la clubul din MLS, datorită clauzei sale de venit procentual care îi ridica veniturile la un total de 41 de milioane de lire sterline pe an. 

Citește și: Gestul controversat pentru care David Beckham este pus la zid. De ce își sărută fiica de 11 ani pe gură, de fapt?

Averea pe care o deține acum legendarul mijlocaș 

Potrivit Sunday Times Rich List, David Beckham și soția sa, Victoria Beckham, au o avere cumulată de 425 de milioane de lire sterline, adică 514 milioane de dolari.

Cati bani a castigat David Beckham din fotbal
Averea pe care a strans-o Beckham din fotbal

Unele publicații au estimat că averea personală a fostului fotbalist se ridică la suma uriașă de 450 de milioane de dolari, bani obținuți din eforturile sale pe teren și în sala de consiliu.

Beckham este unul dintre cei mai cunoscuți jucători de fotbal din toate timpurile. După ce și-a început cariera la Manchester United, unde a petrecut mai bine de două decenii, mijlocașul englez a trecut pe la Real Madrid, LA Galaxy, AC Milan și Paris Saint-Germain înainte de a se retrage în 2013.

Potrivit cotidianului britanic Daily Mirror, citat de Indiser, în momentul în care s-a retras din fotbal, Beckham câștigase 800 de milioane de dolari pe teren și în afara lui, devenind al șaptelea cel mai bine plătit sportiv din toate timpurile în momentul retragerii sale. 

Vezi și: Motivul incredibil pentru care Victoria Beckham se trezește zilnic la 5 AM. Puțină lume se încumetă să facă la fel

Netflix a lansat un documentar despre Beckham 

Netflix a lansat un documentar despre David Beckham, bazat pe viața și cariera superstarului din fotbal. Proiectul, intitulat ”Beckham”, examinează modul în care căpitanul englez a captat atenția internațională cu stilul său de joc fulgerător, cu moda sa care stabilește tendințe și cu idila sa dinamică cu Victoria ”Posh Spice” Beckham, o vedetă pop. 

Mijlocașul a jucat pentru Manchester United, Real Madrid, AC Milan și Los Angeles Galaxy. De când s-a retras din activitate, Beckham a continuat să se implice în lumea fascinantă a fotbalului, prin aducerea unei francize MLS la Miami.  

Posibil ca cea mai mare investiție a sa să fi fost în liga MLS, unde și-a înființat propriul club de fotbal în cadrul ligii. Acesta a fost parte a unei clauze de 20 de milioane de lire sterline pe care a semnat-o încă din 2007, o opțiune pe care a ales-o după ce s-a retras, când a co-fondat Inter Miami FC în 2018, împreună cu frații Mas – Jorge și Jose Mas. 

Echipa s-a alăturat MLS în 2020 și, de atunci, a semnat un număr de jucători de profil înalt, cel mai notabil fiind Lionel Messi, de șapte ori câștigător al Balonului de Aur, care s-a alăturat clubului la începutul acestui an. 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...