Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea la Cleveland. Românca își rotunjește averea în America

Gabriel Peneș 23.08.2022, 10:35
Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea la Cleveland. Românca își rotunjește averea în America

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea la Cleveland. Jucătoarea din Târgoviște a revenit în circuitul profesionist după ce a avut Covid-19. Ocupantă a locului 38 mondial, românca a fost eliminată în turul 2 la Cincinnati, dar s-a înscris și în competiția din Cleveland, înainte de US Open. Sorana Cîrstea s-a calificat în optimi după ce a învins-o în prima partidă pe Marcela Zacarias (212 WTA), din Mexic.

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea la Cleveland

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea la Cleveland. Iubita lui Ion Ion Țiriac a ratat prima parte a sezonului pe hard. Ea a lipsit de la mai multe turnee, inclusiv de la cel din Toronto, câștigat de Simona Halep. Ocupantă a locului 38 mondial, românca a anunțat pe rețelele sociale că a fost testată pozitiv cu coronavirus.

„Recent am fost testată pozitiv pentru prima dată cu Covid-19, şi a avut un impact mare asupra sănătăţii mele. Muncesc din greu pentru a reveni la cel mai bun nivel al meu. Sunt lucruri în viaţă pe care nu le poţi controla, dar ceea ce poţi controla este atitudinea ta cu privire la ele. Este un proces de zi cu zi şi singurul lucru pe care ar trebui să ne focusăm este să fim mai buni decât ieri”, a fost mesajul transmis de Sorana Cîrstea, pe contul oficial de Instagram, înainte de turneul din Toronto.

Cati bani a castigat Sorana Cîrstea la Cleveland. Romanca isi rotunjeste averea in America
Sorana Cîrstea a ratat prima parte a sezonului pe hard, fiind testată pozitiv la coronavirus

Românca își rotunjește averea în America

Sorana Cîrstea a revenit în circuit odată cu competiția de la Cincinnati. După un prim meci foarte bun, ea a fost învinsă de Petra Kvitova în turul secund. Cu toate acestea, ea a fost recompensată cu un cec de 16.340 de dolari din partea organizatorilor.

Sorana Cîrstea a luat startul și în ultimul turneu înainte de US Open, cel de la Cleveland, de categoria mai mică, WTA 250. În primul tur, ar fi trebuit să joace cu belgianca Elise Mertens, dar aceasta s-a retras. Astfel, românca a înfruntat-o pe mexicanca Marcela Zacarias, locul 212 WTA  de care a trecut lejer, scor 6-2, 6-3.

Zacarias a devenit mai cunoscută după ce a interpretat rolul foste jucătoare spaniole Arantxa Sanchez-Vicario în filmul „King Richard”, pentru care Will Smith a fost recompensat cu Premiul Oscar pentru interpretarea tatălui surorilor Serena și Venus Williams.

Sorana Cîrstea va juca în turul următor cu Magda Linette, din Polonia, care a trecut cu 6-4, 6-2 de kazaha Yulia Putintseva. Partida va avea loc în noaptea de marți spre miercuri, nu mai devreme de ora 3.30, ora României. Românca va fi recompensată deja cu suma de 4.100 de dolari pentru performanța sa. Sorana Cîrstea a adunat, în total, suma de 7.349.157 de dolari doar din premiile obținute din tenis, conform site-ului WTA. Este a doua româncă la capitolul câștiguri, dar la mare distanță de Simona Halep, care a depășit deja borna de 40 de milioane de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....