Simona Halep a vorbit despre viitorul carierei sale. Ce așteptări are de la 2022: „Este foarte greu de fiecare dată când joci”

Andrei Cezar 03.01.2022, 14:05
Simona Halep a vorbit despre viitorul carierei sale. Ce așteptări are de la 2022: „Este foarte greu de fiecare dată când joci”

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) a vorbit despre viitorul carierei sale și despre așteptările pe care le are de la 2022. La începutul acestui an, sportiva din Constanța participă la turneul Melbourne Summer Set 1, urmând ca mai apoi să evolueze în primul Grand Slam al anului, Australian Open. Halep va juca în primul tur împotriva unei jucătoare venite din calificări. Dacă se va califica, fostul lider mondial va evolua în runda a doua împotriva câștigătoarei din meciul Gabriela Ruse (87 WTA) – Arina Rodionova (152 WTA).

Simona Halep, planuri mari pentru 2022: „Revenirea în Top 10 este obiectivul principal”

Înainte de primul meci al anului, Simona Halep a vorbit într-un interviu acordat WTA Insider, despre plaurile pe care le are în noul an. Fostul lider mondial s-a declarat încrezătoare în forțele proprii și a mărturisit că este nerăbdătoare să debuteze în noul sezon.

În antrenamente, sunt foarte bună. Câştig cateva seturi. Mă antrenez mai mult decât în mod normal. Pot să stau doua ore pe zi pe teren, ceea ce nu era uşor în trecut. Văd tenisul diferit în această etapă a vieţii mele şi este mai multă bucurie, aşa că sunt mai relaxată. Nu pun presiune pe mine, aşa că voi încerca să păstrez asta în timpul meciurilor, ceea ce nu este uşor, dar sunt aici doar pentru a-mi oferi cea mai bună şansă şi vom vedea cum va fi”, a declarat Halep.

Sportiva din Constanța și-a trasat un obiectiv clar în acest sezon: revenirea în Top 10. Anul trecut, Halep a avut o cădere „dureroasă” în clasamentul mondial de nu mai puțin de 19 poziții. La începutul lui 2021 se alfa pe locul 2 WTA și a încheiat anul pe 20.

Revenirea în Top 10. Acesta este obiectivul principal, acesta este de fapt singurul obiectiv. Dar tot ceea ce vine împreună cu el este un bonus şi vom vedea. Dar accentul este să revenim în Top 10.

„Echipa mea spune că sunt încă suficient de bună ca să concurez”

Totodată, Simona Halep a vorbit și despre eventuala retragere din tenis. Sportiva de 30 de ani consideră că mai poate evolua câțiva ani, deși recunoaște că s-a gândit, la un moment dat, că este aproape de finalul carierei.

M-am gândit că sunt aproape de final, dar, sincer, după acest pre-sezon şi cum mă simt acum la acest turneu, simt că mai am câţiva ani de jucat. Soţul meu mă sprijină în această direcţie, dar şi familia mea. Echipa mea spune că sunt încă suficient de bună ca să concurez, aşa că încă nu mă gândesc la retragere. Vreau doar să mă bucur şi să dau tot ce am mai bun pentru că ştiu că există o altă şansă.

În ceea ce privește nivelul actual din tenisul feminin, Halep a declarat că tinerele jucătoare care s-au făcut remarcate în ultimul sezon au o „putere suplimentară” de a câștiga competițiile importante.

Cred că este diferit de acum cinci ani. Cred că este mai deschis şi adolescentele au putere suplimentară pentru a câştiga turneele mari. Este foarte greu de fiecare dată când joci. Primul tur, al doilea tur, semifinale, nivelul este destul de asemănător. Cred că este un lucru bun. Este un lucru pozitiv pentru tenis. Nu m-am uitat prea mult anul trecut din cauza accidentării, dar am văzut nişte rezultate. Va fi destul de interesant anul acesta. Aştept cu nerăbdare, să văd dacă pot face faţă”, a declarat ea.

Urmăriți Impact.ro și pe