Câte zile va mai fi rece apa Mării Negre. Vești proaste pentru românii de pe litoral

Stan Filon 01.08.2023, 17:15
Câte zile va mai fi rece apa Mării Negre. Vești proaste pentru românii de pe litoral

Turiștii care sunt deja pe litoral vor fi dezamăgiți când vor afla câte zile va mai fi rece apa Mării Negre. Meteorologii au precizat că schimbările de vreme din ultimele zile au făcut ca apa mării să fie mai rece decât de obicei, pentru această perioadă a anului. Prognoza meteo aduce în continuare vești proaste.

Câte zile va mai fi rece apa Mării Negre

Așadar, meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile, iar veștile nu sunt deloc bune, mai ales pentru turiștii care e află acum pe litoralul Mării Negre. Pe parcursul dimineții de marți, 1 august, în mai toate zonele din țară, ANM a anunțat intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică, pe alocuri fiind prognozate precipitații, grindină și descărcări electrice. De altfel, în cursul zilei de ieri a fost emis un cod galben valabil până astăzi, 31 iulie, la ora 10:00:

”În Banat, Crișana și Transilvania, iar spre seară și noaptea mai ales în Oltenia și Moldova va fi instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin perioade cu intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 60…70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Luni, 31 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea estică, iar vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a țării”, anunță ANM.

Cate zile va mai fi rece apa Marii Negre
Cate zile va mai fi rece apa Marii Negre

De la caniculă, la avertizări de furtună

Meteorologii vin cu vești proaste, așa cum spuneam, și pentru turiștii aflați pe litoral. Vremea se va răci și va aduce precipitații și la malul mării. Schimbările de temperatură se vor resimți însă și în apa mării, care va deveni mult mai rece.

Conform meteorologilor, în perioada 31 iulie – 2 august, valorile termice vor fi ceva mai scăzute pentru zona de sud-est a teritoriului, ceea ce va influența și temperatura apei Mării Negre, specialiștii precizând între 17 și 20 de grade la țărm. Meteorologii mai spun că noile valori termice ale apei sunt cu cel puțin 6 grade sub normalul perioadei în care ne aflăm, dar după data de 2 august, temperatura apei va crește progresiv cu câte un grad.

În ultimele 24 de ore, vremea a schimbat foaia în aproape toată țara. S-a trecut de la caniculă, la temperaturi chiar și cu 20 de grade mai mici. Au fost semnalate și ploi torențiale și căderi de grindină. A fost emis și un cod galben de furtună, care a expirat marți, la ora 10.00.

”În intervalul menționat, local în zonele montane, în vestul Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de peste 80 km/h), vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp”, se arată în avertizarea ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...