Câte clase are Gigi Becali, de fapt. Ce meserie are la bază

Mihnea Tălău 18.07.2023, 19:12
Câte clase are Gigi Becali, de fapt. Ce meserie are la bază

Latifundiarul din Pipera, Gigi Becali, a fost acuzat în dese rânduri de lipsă de educație. Cu toate acestea, patronul FCSB a fost aproape să termine o facultate, dar a renunțat pentru că nu era un domeniu care îl interesa. Foarte multă lume este interesată de câte clase are Gigi Becali, de fapt.

Paznic la vane și robineți

S-a născut pe 25 iunie 1958, în satul Zagna, în judeţul Brăila într-o familie de origine aromână.

Gigi Becali a absolvit Liceul „Iuliu Maniu”, din București, în anul 1978. Cu toate acestea, el nu a putut să se dedice studiilor superioare pentru că a trebuit să își ajute părinții, care se ocupau cu oieritul. A lucrat și ca lăcătuș mecanic sau paznic, iar după Revoluție s-a apucat de afaceri și de comerț. După ce s-a axat pe investiții imobiliare, Becali a strâns o avere impresionantă, care l-a ajutat, ulterior, să cumpere Steaua, în 2003, scrie Playsport.ro.

Revoluţia din 1989 l-a prins pe Gigi Becali lucrând ca paznic la vane şi robineţi, la ICCE, pe platforma Băneasa. După 1989, cu ajutorul unui împrumut de la Gică Hagi şi având o moştenire, Becali a început să importe blugi, ţigări şi săpun cu TIR-uri din Turcia.

Ultrasii i-au declarat razboi lui Gigi Becali. Baza din Berceni si palatul latifundiarului, vandalizate. Fotografii incredibile Inquam Photos / Octav Ganea

Câte clase are Gigi Becali, de fapt

El a fost admis, în 2005 la Facultatea de Drept, din cadrul Universității Ecologice. Nu a dus-o până la capăt pentru că nu era un domeniu care îl atrăgea, dar și pentru că era ocupat cu fotbalul și, ulterior, cu politica. Peste mai mulți ani, a încercat să urmeze Facultatea de Teologie, de la Universitatea București. Totuși,  în aceea perioadă era la închisoare și nu a putut urma cursurile la zi. Cum învățământul la distanță nu era o opțiune, Becali nu a fost admis. Chiar dacă nu a putut să obțină diploma, credința l-a ținut aproape de Biserică.

Becali a fost membru al Parlamentului European între iunie 2009 şi decembrie 2012, ulterior a ajuns în Parlamentul României, din decembrie 2012 până la condamnarea penală din mai 2013.

În anul 2013 a fost condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul lipsirii ilegale de libertate din 2009, iar în anul 2015, pe 3 aprilie, Becali a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Poarta Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...