SPECIAL

Cătălin Botezatu, despre rochița purtată de Carmen Iohannis la deschiderea anului școlar: ”La școală nu vii, ca profesoară, să faci parada modei”. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 14.09.2021, 16:05

Prima Doamnă a țării, Carmen Iohannis, a purtat o rochiță elegantă, în alb-albastru, ieri, la festivitatea de deschidere a noului an școlar. Soția lui Klaus Iohannis, profesoară de limba engleză, dar și dirigintă, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, din Sibiu, s-a pozat alături de elevii ei, de care recunoaște că i-a fost tare dor.

Mulți dintre ei i-au admirat rochița ”școlărească”. Contactat de reporterii impact.ro, și designerul de top Cătălin Botezatu a avut numai cuvinte de laudă la adresa celebrei profesoare: ” Ținuta lui Carmen Iohannis denotă eleganță, rafinament și foarte mult bun-simț”.

Carmen Iohannis a fost nerăbdătoare, ieri, să-și revadă elevii, după lunga vacanță de vară, fiind toată numai un zâmbet. Dar, și rochița aleasă pentru emoționantul moment, un model tineresc, și-n același timp elegant, i-a adus un plus de strălucire.

Soția lui Klaus Iohannis este adepta naturaleții, așa că a ales un machiaj discret și o pieptănătură simplă, clasică. După ce a publicat pe contul ei de Facebook câteva fotografii, din mijlocul elevilor săi, de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, din Sibiu, internauții s-au întrecut în complimente: ”Doamnă, arătați super și puteți fi confundată foarte ușor cu elevele dumneavoastră” sau ”Modestie…fără gărzi de corp, fără ifose, un profesor care-și iubește meseria și… soțul!”.

Ce spune Cătălin Botezatu: ” Ținuta lui Carmen Iohannis denotă eleganță, rafinament și foarte mult bun-simț”

Contactat de reporterii impact.ro, designerul de top Cătălin Botezatu a analizat ținuta lui Carmen Iohannis, din prima zi de școală, dar nicidecum cu ochiul critic, de jurat: ”Nu trebuie comentată ținuta ei, ca Prima Doamnă, deoarece toată lumea știe că lucrează în învățământ, ci trebuie apreciat aspectul vestimentar al ei, ca profesoară și ca dirigintă.

Carmen Iohannis a ales o ținută cuminte, elegantă, care marchează bustul și talia, într-un mod fericit, cu un cloș executat corect. Imprimeul este frumos, în alb și bleumarin, care denotă, într-adevăr, bucuria primei zile de început de an școlar.Ținuta lui Carmen Iohannis denotă eleganță, rafinament și foarte mult bun-simț”, ne-a declarat Cătălin Botezatu, în exclusivitate.

carmen, alaturi de elevii ei, in sibiu
Carmen, alaturi de elevii ei, in Sibiu

”Profesoarele trebuie să poarte tocuri joase, la școală nu vii să faci parada modei!”

Soția președintelui țării a ales, tot ieri, pentru acest eveniment, și o geantă roșie, de la celebrul brand Burberry, model Lola, care poate ajunge și la peste 1.300 de euro, potrivit specialiștilor în domeniu.

Cătălin Botezatu a apreciat însă modelul sandalelor: ”Carmen Iohannis a asortat la ținută o pereche de sandale cu toc jos, nici n-ar fi fost potrivite unele foarte înalte, căci la școală nu vii, ca profesoară, să faci parada modei. Trebuie, așa cum a ales și ea, tocuri mici”, ne-a mai spus designerul, în exclusivitate pentru impact.ro

Carmen Iohannis este un model pentru elevele sale

Carmen Iohannis și-a manifestat ieri bucuria revederii cu elevii ei: ”Le doresc tuturor un an școlar cu rezultate foarte bune și să nu ne încurce pandemia, să scăpăm de ea. Toate cele bune, mult succes și bucurie tot anul nou școlar.

Mi-a fost foarte dor de ei, sper că și lor de mine…uite ce frumoși sunt!”, a declarat ea, ieri, în aplauzele tuturor. Apoi, nerăbdătoare, soția președintelui țării i-a îmbrățișat pe toți. Carmen Iohannis este un model, pentru toate elevele ei, care îi admiră inteligența și eleganța.

Și Klaus Iohannis a fost elegant, în prima zi de școală

Președintele României, Klaus Iohannis, care ani la rând a fost profesor de fizică, a marcat ieri startul noului an de învățământ, în comuna Valea Doftanei, Jud. Prahova, la Liceul Tehnologic Carol I, festivitate unde a purtat un costum albastru, la care a asortat o cravată bleu, o ținută sobră, elegantă. El a transmis, cu acest prilej, un mesaj profesorilor și elevilor: ”Reînceperea anului şcolar are loc, din păcate, tot sub spectrul pandemiei.

Tocmai de aceea menţinerea şcolilor deschise, cu prezenţă fizică, depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare şi vaccinarea fiind esenţiale”, a declarat Klaus Iohannis. A vorbit însă și despre proiectul „România Educată”: ”Un factor cheie pentru a transforma o şcoală într-o adevărară comunitate educaţională îl reprezintă şi modul în care aceasta investeşte în formarea şi motivarea profesorilor săi.

Investiţia în cariera didactică este, de altfel, un pilon important în proiectul România Educată. Nu este corect să cerem cadrelor didactice să se adapteze la o lume în continuă schimbare fără a le ajuta să se pregătească în acest sens. Formarea iniţială într-o lume aflată într-o rapidă schimbare este insuficientă”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...