Mulți români nici nu visează la așa ceva. Ce pensie europarlamentară primește Gigi Becali

Andrei Cezar 14.07.2021, 13:24
Mulți români nici nu visează la așa ceva. Ce pensie europarlamentară primește Gigi Becali

Ajuns la 63  de ani, Gigi Becali a intrat într-o nouă etapă a vieții sale, cea de pensionar. Este drept că averea pe care o are patronul FCSB îl face să doarmă liniștit, fără a mai duce grija cuponului de pensie, fie el și de la Parlamentul European. Căci da, Becali va primi un astfel de venit în urma mandatului său de europarlamentar.

Ce pensie va primi Gigi Becali, în urma mandatului de europarlamentar

Gigi Becali este primul român cu pensie de europarlamentar. El a fost demnitar în Parlamentul European în perioada iunie 2009 – decembrie 2012. De ziua lui, pe 25 iunie, latifundiarul din Pipera a primit o veste neașteptată. El a dezvăluit că a fost contactat de o persoană de la forul legislativ al Uniunii Europene care l-a întrebat dacă dorește să beneficieze de pensie, ca urmare a mandatului pe care l-a deținut.

Patronul FCSB a răspuns afirmativ. Astfel, în conturile sale vor intra lunar 2.500 de euro de la Parlamentul Eruopean. În plus, Gigi Becali ar putea fi răsplătit și pentru cele 12 luni în care a fost parlamentar. Aproximativ 4.000  de euro este pensia pe care o va primit din partea statului român, potrivit playtech.ro.

”Am făcut o mare greşeală că m-am retras din mandatul de europarlamentar, că nu aveau curajul să facă asta. M-am retras, am zis că vreau să lupt pentru ţara mea. Am ieşit, iar de acum încolo vreau să lupt pentru familia mea. Nu mi-am dat seama, am fost un idealist şi am greşit.

Îmi pare rău că m-am retras din mandatul de europarlamentar. Acum, am pus nişte avocaţi să se intereseze dacă pot să îmi reiau mandatul, pentru că demisia eu nu mi-am dat-o de acolo”, a spus Becali, imediat după ce a plecat din Parlamentul European.

Gigi Becali, primul roman care primeste pensie de la Parlamentul European
Gigi Becali, primul roman care primeste pensie de la Parlamentul European

Gigi Becali nu mai aruncă cu bani pe jucători

FCSB s-a despărțit în această vară de nu mai puțin de opt jucători, printre care: Lucian Filip, Artidis Soiledis și Ante Vukusic. În privința transferurilor, nu a mai fost o vară fierbinte ca în alți ani, în curtea roș-albaștrilor ajungând doar patru fotbaliști: Cordea (Clinceni), Al. Crețu (Maribor), Vucur (Hallescher), Ondrasek (Viktoria Plzen).

Pentru sezonul viitor, FCSB se va mai putea baza și pe revenirile la echipă a jucătorilor împrumutați, dar și pe tinerii crescuți la academie. Unul dintre ei este Alexandru Musi, despre care Gigi Becali a declarat că ”este mai tare decât Octavian Popescu”.

O posibilă explicație a faptului că Gigi Becali nu a mai făcut transferuri importante în această vară este avansată de fostul conducător al FCSB, DInamo și CFR Cluj, Daniel Stanciu.

Problema e la bani. E o perioadă foarte grea. Uită-te de ce nu mișcă Craiova, de ce nu mișcă FCSB. Gigi Becali a ieșit acum o lună și a zis că are 10 milioane în cont. De ce, ți-ai pus întrebarea? Pentru că nu știi ce se va întâmpla mâine. Vine al patrulea val, se întrerupe campionatul, trebuie să plătești jucătorii. De ce nu mișcă cluburile mari din Europa? Eu nu cred că ține neapărat de transferuri, că oricum n-am adus jucători de echipă națională sau campioni europeni.”, a declarat Stanciu pentru DigiSport.