Trucul ascuns pentru a face cele mai bune sarmale. Puține gospodine cunosc secretul

Badea Violeta 16.03.2022, 10:47
Trucul ascuns pentru a face cele mai bune sarmale. Puține gospodine cunosc secretul

La ocazii speciale sau în zilele obișnuite, sarmalele sunt nelipsite din meniul românilor. Deși rețeta tradițională este cunoscută de multe dintre gospodinele din România, există, totuși, un truc foarte simplu care este capabil să le facă perfecte. Iată care este secretul celor mai delicioase sarmale!

Ce trebuie să adaugi în compoziția sarmalelor

Indiferent dacă e sau nu sărbătoare, sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor. Pentru unele gospodine prepararea acestora nu reprezintă o problemă, însă pentru cele începătoare pregătitul sarmalelor poate reprezenta o adevărată provocare.

De acum nu va mai trebui să-ți faci griji că vei da greș cu acest preparat, deoarece în următoarele rânduri îți vom dezvălui un truc genial, pe care îl vei folosi tot timpul. Doar așa vei obține un preparat extrem de delicios și aromat, iar textura acestuia nu te va dezamăgi.

Așadar, noi îți vom spune ce ingredient trebuie să adaugi în compoziția sarmalelor. Pe lângă carne tocată, orez, ceapă și diferite condimente, adaugă cartof ras sau pâine înmuiată în apă şi stoarsă. Da, ai auzit bine! Nu o să-ți vină să crezi cât de bune ies așa.

În plus, dacă vrei ca sarmalele tale să aibă un gust asemănător cu cele turcești adaugă mărar, piper şi scorţişoară în compoziţie. Gustul lor va fi fantastic, așa că trebuie să încerci neapărat.

Ingrdientul care se adauga in compozitia sarmalelor
Ingrdientul care se adauga in compozitia sarmalelor

Cum se fierb sarmalele

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că sarmalele se împăturesc în foi de varză, foi de viță sau frunze de ștevie. După ce se rulează, acestea se așază în oală cât mai înghesuite, iar printre ele se pot adăuga bucăți de grăsime sau afumătură.

De asemenea, se adaugă și foi de dafin, suc de roșii și câte o crenguță de cimbru. Legumele care dau un gust deosebit sarmalelor sunt morcovii. În ceea ce privește fierberea sarmalelor, aceasta se poate face fie pe aragaz, fie în oale emailate.

Poate nu știai, dar sarmalele se pot fierbe și în cuptor, însă astfel timpul de fierbere va fi mai mic. Este recomandat să nu se pună foarte multă apă în oală, deoarece sarmalele vor ieși prea moi și se vor sfărâma. Se toarnă apă doar cât să le acopere și apoi se completează dacă scade prea mult în timpul fierberii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...