Cât timp mai are omenirea de trăit? Ceasul Apocalipsei a fost dat înainte cu încă 10 secunde

Badea Violeta 25.01.2023, 15:23
Cât timp mai are omenirea de trăit? Ceasul Apocalipsei a fost dat înainte cu încă 10 secunde

Probabil te-ai întrebat şi tu măcar o dată în viaţă cât timp mai are omenirea de trăit? Ei bine, la această întrebare este dificil de răspuns. În urmă cu ceva timp, însă, oamenii de știință au creat un instrument simbolic pentru a vizualiza probabilitatea dispariției omenirii. Este vorba despre Ceasul Apocalipsei. De curând, acesta a fost dat înainte cu încă 10 secunde, lucru care dă fiori întregii lumi.

Ceasul Apocalipsei se apropie de „miezul nopții”

Ceasul Apocalipsei, un instrument simbolic utilizat pentru a reprezenta cât de aproape este lumea de o catastrofă, este la 90 de secunde de miezul nopții în acest an, fiind cel mai aproape de a atinge ora finală.

Experții care gestionează ceasul au precizat, de curând, că războiul dintre Rusia și Ucraina este motivul pentru care omenirea este „cel mai aproape de sfârșit”.

Ceasul a stat la 100 de secunde de la miezul nopții încă din anul 2020, din cauza pandemiei de coronavirus și a temerilor legate de încălzirea globală. Dar amenințarea folosirii armelor nucleare pe câmpul de luptă a ridicat nivelul de amenințare.

Rachel Bronson, CEO al Bulletin of the Atomic Scientists, care a dezvoltat ceasul, a declarat: „Posibilitatea ca acest conflict să scape de sub control rămâne ridicată”.

Citește și 2023, anul iepurelui de apă în zodiacul chinezesc. Ultima oară a fost în 1963 și a adus un eveniment care a marcat omenirea!

Ceasul Apocalipsei este mai aproape de „miezul noptii”
Ceasul Apocalipsei este mai aproape de „miezul noptii”

Ceasul Apocalipsei a fost creat în anul 1947

Ceasul Apocalipsei a luat naștere în anul 1947 și a fost fondat de oamenii de știință americani implicați în Proiectul Manhattan, care a dus la fabricarea primelor arme nucleare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, și este o numărătoare inversă simbolică pentru a reprezenta cât de aproape este omenirea de o catastrofă globală completă.

În fiecare an, Bulletin of the Atomic Scientists anunță poziția ceasului la sfârșitul lunii ianuarie. Ora este stabilită de grupul de oameni de știință care analizează evenimentele din timpul anului.

Astfel, războiul din Ucraina a contribuit serios la ajustarea ceasului. Amintim că Rusia a invadat Ucraina la data de 24 februarie 2022, într-o escaladare majoră a conflictului dintre cele două națiuni, care durează încă din anul 2014.

Citește și Germania a luat decizia finală: tancurile Leopard 2 vor ajunge în Ucraina. Reacție furioasă de la Moscova!

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...