Cât te costă, de fapt, să joci golf în România. Președintele Iohannis spunea că nu e deloc sport exclusivist

Iancu Andreea 19.09.2021, 21:22
Cât te costă, de fapt, să joci golf în România. Președintele Iohannis spunea că nu e deloc sport exclusivist

O declarație recentă a președintelui României, Klaus Iohannis, a stârnit controverse, după ce oficialul român a afirmat că golful nu este un sport exclusivist. În mod normal, chiar și cei mai puțin experimentați, cunosc faptul că o astfel de activitate necesită venituri considerabile, fiind un sport asociat cu clasa peste medie din punct de vedere financiar. Iată cât costă, de fapt, să joci golf în România.

Președintele Iohannis, despre jocul de golf. Oficialul român a oferit o declarație controversată

În cadrul unei întrevederi, care a avut loc sâmbătă, în localitatea Pianu de Sus, Alba, președintele Klaus Iohannis a fost protagonistul unei declarații controversate. Șeful Statului a încercat să îi îndemne pe oameni să practice golf, un sport pe care politicianul l-a descris drept un sport “deloc exclusivist”. Deși mulți dintre noi ne imaginăm cât costă să joci golf în România, această activitate fiind recunoscută printre oamenii de afaceri, bancheri și, în general, fiind asociată cu un cont plin. Președintele Iohannis a putut vizita, în cadrul întrevederii, terenul de golf de la Pianu de Jos, care este primul de acest gen amenajat în România după 1989.

Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții, a fost părerea președintelui Iohannis.

Cât te costă să joci golf în România
Jocul de golf, considerat unul exclusivist prin prisma costurilor

Cât te costă să joci golf în România

Pentru un începător în ale golfului, sunt necesare câteva ore în preajma profesioniștilor, care te poate ajuta să te acomodezi cu crosele și te pot învăța tehnici de lovire a mingilor. Un astfel de curs costă aproximativ 200 de lei pe oră, potrivit unei analize făcute de spotmedia.ro. În cazul în care nu ești membrul unui club, va trebui să achiți o taxă pentru a închiria terenul de golf. Prețul acestuia poate varia între 200 și 600 de lei, valoare ce diferă în funcție de teren și numărul cupelor sale.

Jocul de golf nu se poate desfășura fără mingi, astfel că un coș cu aproximativ 60 de mingi ajunge la 10-50 de lei. O trusă de golf închiriată costă aproape 100 de lei. Pentru a beneficia de un însoțitor pe teren, va trebui să plătești aproximativ 100 de lei. Totodată, prețul pentru un trolley diferă, de la 30 până la 50 de lei. Unele locații necesită și plata unei taxe pentru vestiar. Astfel, o partidă de golf poate ajunge să coste între 400 și 1.000 de lei. Există însă și oferte speciale, cu reduceri pentru cei care fac parte dintr-un club de golf. Aici se plătește o taxă anuală, care ajunge să coste, în medie pe lună, între 400 și 2.000 lei.