Ludovic Orban dă vina pe Iohannis pentru criza politică. Cum se poate rezolva tot: „Nu știu de ce nu o face”

Nicu Stan 15.09.2021, 16:25
Ludovic Orban dă vina pe Iohannis pentru criza politică. Cum se poate rezolva tot: „Nu știu de ce nu o face”

Ludovic Orban aruncă vina pe Klaus Iohannis pentru criza politică în care se află coaliția de guvernare și spune că el o poate rezolva în 15 minute. Președintele PNL spune că efectele luptei politice din coaliție se văd deja, România având acces la împrumuturi cu cele mai mari dobânzi din Europa, în timp ce investitorii ezită să mai facă investiții la noi în țară.

Ludovic Orban face apel la Klaus Iohannis pentru rezolvarea crizei politice în care se află România. ”Președintele poate rezolva criza în 15 minute”

Președintele PNL, Ludovic Orban, aruncă rezolvarea crizei politice din coaliția de guvernare pe umerii președintelui României, Klaus Iohannis. Deja, Ludovic Orban spune că efectele crizei poltice a început să se simtă.

România se împrumută cel mai scump dintre toate ţările UE, iar investitorii se gândesc foarte mult înainte de a investii sau nu în țara noastră.

Ludovic Orban ii cere lui Klaus Iohannis sa opreasca criza politica
Ludovic Orban ii cere lui Klaus Iohannis sa opreasca criza politica

Ludovic Orban vrea ca președintele să intervină până pe 25 septembrie

Astfel, Ludovic Orban spune că președintele României, Klaus Iohannis, ar putea să rezolve criza politică într-un sfert de oră. De asemenea, Ludovic Orban îl sfătuiește pe Klaus Iohannis să curme criza politică acum, nu după alegerile care vor avea loc în PNL.

”Președintele poate rezolva criza… un tête-à-tête de 15 minute cu cei implicați”, a explicat Ludovic Orban. ”Sunt convins că președintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucruri pe care eu nu pot să-i conving… Nu știu de ce nu o face… Este atributul constituțional al președintelui să intervină, dar nu după 25 septembrie, ci astăzi dacă se dorește”, a adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban vrea refacerea coaliției de guvernare

Pentru încă o dată, președintele PNL se arată pentru refacerea coaliției de guvernare USR PLUS și PNL, astfel încât să nu se ajungă la o înțelegere cu PSD.

”Refacerea coaliției este foarte simplu… Partidul USR PLUS a exprimat o condiție peste care nu poate trece, este foarte simplu, nu există decât trei soluții pentru România: refacem coaliția, facem un blat politic cu PSD, așa cum se pare că se întâmplă și eu sunt total împotrivă, sau opoziția. Singura soluție corectă este refacerea coaliției”, a precizat președintele PNL.

Ce riscă România

De asemenea, liderul PNL avertizează că țara noastră riscă mult aflându-se în plină criză guvernamentală.

”Asta ne-ar mai lipsi acum să se ia o decizie la nivelul agenţiilor de rating în cursul evaluării să pierdem din rating”, a afirmat Ludovic Orban.

Coaliția a luat pauză de lupte

“Acum coaliţia de guvernare este într-o pauză de luptă. Fiecare zi care trece în care România este afectată de această criza politică produce efecte extrem de negative asupra României. În planul imaginii  externe, imaginea României este şifonată, toată lumea se întreabă ce e cu criza asta politică, investitorii se gândesc de şapte ori dacă să mai investească în România, ca să nu zic că e şi posibil să şi fugă unii, să şi plece unii dintre investitori.

Agenţiile de rating, aţi văzut poziţia agenţiei Fitch şi a agenţiei Standard and Poor’s, deci creem premise pentru scăderea ratingului, pentru pierderea ratingului. Şi aşa ne împrumutăm cel mai scump din ţările UE, cu 3,74, asta ne-ar mai lipsi acum să se ia o decizie la nivelul agenţiilor de rating în cursul evaluării să pierdem din rating”, a precizat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe