Cât rezistă aluatul de pizza la frigider. Nu îl mai folosi sub nicio formă dacă a trecut această perioadă

Mihnea Tălău 23.05.2023, 09:05
Cât rezistă aluatul de pizza la frigider. Nu îl mai folosi sub nicio formă dacă a trecut această perioadă

Secretul celei mai delicioase pizza este dat de un aluat bun și un sos aromat. De aceea este bine să se țină cont de câteva trucuri pentru a face un aluat de pizza cu adevărat savuros.

Secretele pizzerilor de clasă

Pizzerii experimentați recomandă câteva ingrediente de care nu ne putem lipsi dacă vrem un blat delicios. În plus, e important să ținem cont de câțiva pași importanți în modul de preparare.

Cele mai importante ingrediente pentru un aluat de pizza ca în Italia, sunt făina de bună calitate, drojdia, sarea, uleiul de măsline și apa. Aceste ingrediente mai pot fi însoțite și de altele, precum zahărul sau alte condimente, însă fără ele este posibil ca blatul de pizza să nu iasă la fel de crocant, la exterior, pufos în interior și delicios la gust.

Întinderea aluatului de pizza este partea cea mai practică a procesului de preparare a blatului de pizza. Este nevoie de puțină practică, dar este la fel de ușor ca la o plăcintă. După ce ați terminat de amestecat ingredientele, lăsați aluatul să se odihnească pe blat sau în vasul în care l-ați preparat timp de aproximativ 30 de minute. Acest lucru va permite glutenului să se relaxeze, făcând aluatul mult mai ușor de întins și modelat, scrie libertatea.ro.

Aluatul rece, de la frigider direct, este mult mai greu de lucrat. Pregătiți-vă suprafața de lucru cu ulei. Puteți să pudrați și cu făină, dar țineți cont de faptul că prea multă făină poate face aluatul de pizza tare. În schimb, ungeți suprafața (și mâinile) cu câteva linguri de ulei de măsline și poate doar puțină făină. Acest lucru va preveni lipirea, va oferi o textură crocantă și va asigura o culoare aurie superbă.

Cât rezistă aluatul de pizza la frigider

Aluatul de pizza poate rezista aproximativ 3-4 zile la frigider. Păstrați-l într-un recipient de depozitare etanș sau într-un castron acoperit etanș cu folie de depozitare. Lăsați aluatul scos de la frigider să stea aproximativ 30 de minute la temperatura camerei înainte de utilizare.

Aceasta este o opțiune excelentă pentru cei care fac pizza des. Pregătiți o cantitate mai mare de aluat și pregătiți-l pentru congelare rotindu-l într-o bilă și acoperindu-l ușor cu ulei. Puneți mingea într-un recipient sigur pentru congelator, etichetat cu data. Congelați, dar nu mai mult de trei luni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...