Cât de mult s-au schimbat componenții B.U.G. Mafia. Cum arătau acum 20 de ani când cântau împreună cu Loredana Groza

Emanuela Pană 06.06.2021, 13:40

Nu ai cum să nu îi cunoști, însă ai observat cât de mult s-au schimbat? B.U.G. Mafia este una dintre cele mai vechi și mai iubite de hip-hop de la noi din țară, urmând să împlinească în luna octombrie 28 de ani de la înființare. Au cucerit întreaga Românie cu muzica lor, devenind un adevărat fenomen socail la finalul anilor ’90.

Cât de mult s-au schimbat componenții B.U.G. Mafia

Pe 12 octombrie 1993, Caddillac și Tataee se întâlneau și hotărau să formeze Black Underground, astfel că ceea ce avea să devină renumita trupă B.U.G. Mafia, a avut, inițial, în componență doi membri, după care s-au alăturat alți doi: D.D și Mr. Nobody. Cei doi s-au retras, ulterior, din formație din motive personale, iar Uzzi a devenit cel de-al treilea membru.

„«Facem o trupa împreună?»… Niciunul dintre noi nu a realizat că rostirea acestei întrebări va trasă liniile vieților noastre și va contura o mare parte din oamenii care suntem astăzi. Acum, la peste 15 de ani de când am început, povestea trupei B.U.G. Mafia pare ireală și dacă nu ar exista piesele, clipurile, concertele, articolele din presă, aparițiile TV și nu în ultimul rând voi, fanii trupei și ai muzicii B.U.G. Mafia, ar fi foarte probabil ca cineva care ar auzi pentru prima dată acest nume și ce stă în spatele lui să creadă că e vorba despre ceva ieșit din imaginația bogată a unui scenarist.

Deși expresii și cuvinte ca «regii hip-hop-ului românesc», «seniorii» sau «fenomenul» au fost alăturate de multe ori numelui B.U.G. Mafia, tot ce am vrut noi să facem a fost să punem pe ritmuri hip-hop versuri care să exprime sentimentele, gândurile și experiențele noastre și ale celor ce au trăit și trăiesc la fel ca noi și să reușim să facem bani din asta“, se arată în istoria trupei, publicată pe site-ul oficial.

Muzica B.U.G. Mafia a debutat în România imediat după Revoluție, însă au avut un drum lung de parcurs până să ajungă în vârf. Eforturile au fost pe deplin răsplătite, devenind cea mai bună trupă de hip-hop din țară. Cei trei bărbați care o compun sunt, după cum spuneam, Uzzi, Tataee și Caddillac, prescurtat la Caddy.

Melodiile lor încă răsună în cluburi și continuă să aibă extrem de mulți fani în toată țara. Chiar dacă de-a lungul timpului s-au schimbat mult, cei trei au avut încă de tineri muzica în sânge.

Citește și: Cine este soția lui Uzzi de la B.U.G. Mafia. Floriana l-a cumințit pe băiatul rău al anilor 90

Cum arătau acum 20 de ani, când cântau împreună cu Loredana

În 1998, B.U.G Mafia și Loredana Groza scoteau împreună piesa „Ridică-mă la cer“ (Lumea e a mea), piesă care a ajuns în topuri. Dovada? Fanii au cumpărat 125.000 de CD-uri.

După alți 13 ani, Loredana a urcat din nou pe scenă alături de B.U.G. Mafia, iar mulți s-au întrebat, ulterior, de ce n-au continuat să colaboreze.

„Nu a fost în niciun caz vorba de vreo ceartă, dar avem impresia că suntem niște artiști inteligenți care nu vor să sufoce o idee folosind-o prea mult“, a fost răspunsul lui Vlad Irimia, alias Tataee.

Piesa scoasă în 2011 se numește „Fără cuvinte“, aluzie la modul în care îi lasă pe membrii trupei răutatea pe care o văd în jur. Pentru a ilustra decăderea societății, videoclipul a fost filmat printre ruine, idee care i-a surâs Loredanei.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...