Cât de des trebuie să-ți dezinfectezi telefonul mobil. Mulți români fac această greșeală care-i poate costa mult

Stan Filon 10.12.2020, 10:35
Cât de des trebuie să-ți dezinfectezi telefonul mobil. Mulți români fac această greșeală care-i poate costa mult

S-a aflat cât de des trebuie să-ți dezinfectezi telefonul mobil pentru a te ține departe de coronavirus, dar și de alte infecții și bacterii care sunt atrase de telefonul tău ca un magnet. Cercetătorii au ajuns la concluzia că telefonul mobil este mai murdar decât…capacul unui WC.

Iată cât de des trebuie să-ți dezinfectezi telefonul mobil

Telefonul mobil a devenit o unealtă indispensabilă, pe care o purtăm după noi toată ziua. Acestea coletează particule de praf, de bacterii de tot felul din toate locurile pe unde mergem și pe unde îl așezăm. Din fericire, există lucruri pe care le putem face pentru a combate răspândirea germenilor, în special în timpul sezonului rece, când aceștia sunt n elementul lor.

În primul rând, este nevoie să realizăm că telefonul mobil este un magnet pentru microbi. După cum a explicat microbiologul și profesor la Universitatea din Arizona, Charles Gerba: ”Telefoanele mobile sunt unul dintre cele mai murdare lucruri pe care le atingem zilnic”, potrivit thelist.com.

Cat de des trebuie sa-ti dezinfectezi telefonul mobil
Cat de des trebuie sa-ti dezinfectezi telefonul mobil

Mai murdar decât un capac de WC

Cercetările efectuate în cadrul Universității din Arizona au arătat că aceste dispozitive pot transmite ”de 10 ori mai multe bacterii” decât scaunele de toaletă. Majoritatea oamenilor nu își curăță telefoanele atât de des, ceea ce înseamnă că germenii și bacteriile, printre care și E. coli, continuă să se tot acumuleze. Mulți se tem să folosească astfel de substanțe pentru ca nu cumva să se strice telefonul.

Ce trebuie să faci înainte de toate? Asigură-te că telefonul este oprit și deconectat înainte de a-l curăța. Poți utiliza o cârpă umedă din microfibră, șervețele dezinfectante sau orice alte șervețele care conțin 70% alcool izopropilic. Șterge ecranul ușor și nu umezi prea tare suprafața telefonului.

De câte ori ne atingem zilnic telefonul

Nu uita de carcasă, dar și de butoanele telefonului, unde se poat ascunde bacterii periculoase. Încearcă să faci toate acestea fără să umezești prea mult telefonul, pentru a nu avea după aceea un telefon curat, dar nefuncțional. Dacă îți este teamă că o să distrugi telefonul mobil, poți folosi un dezinfectant UV pentru smartphone.

Un alt studiu realizat de această dată de compania de telefonie mobilă Dscout sugerează că o persoană obișnuită își atinge telefonul de aproximativ 2.617 ori în fiecare zi, astfel încât curățarea acestuia o dată pe săptămână pur și simplu nu va fi de ajuns.

Cel mai bine ar fi dacă ai putea să-ți dezinfectezi telefonul în fiecare seară, mai ales că acesta va sta toată noaptea undeva foarte aproape de noi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI