Cât curent consumă, de fapt, un boiler electric. Cele mai simple moduri prin care poți să reduci factura la energie și să ai și apă caldă

Badea Violeta 22.09.2022, 22:09
Cât curent consumă, de fapt, un boiler electric. Cele mai simple moduri prin care poți să reduci factura la energie și să ai și apă caldă

Vrei să ai apă caldă în toată locuința? Ei bine, boilerul electric poate reprezenta o variantă extrem de utilă. Acesta poate fi folosit atât la bloc, cât și la casă. Dar probabil că vrei să afli mai multe detalii despre consumul lui. Iată cât curent consumă, de fapt, un boiler electric. Află cele mai simple moduri prin care poți să reduci factura la energie și să ai și apă caldă!

Cât curent consumă, de fapt, un boiler electric

Boilerul electric poate fi folosit pentru a avea apă caldă în toată casă, fără a depinde de furnizori. Tot mai multe persoane îl aleg în detrimentul centralelor, fiindcă acestea din urmă sunt foarte costisitoare.

Cât curent consumă, de fapt, un boiler electric? În continuare vom vorbi despre consumul la curent al unui astfel de sistem și îți vom enumera cele mai simple moduri prin care poți să reduci factura la energie și să ai și apă caldă.

Un boiler electric de 80 L consumă în medie 1,8 kW pe oră. Pentru a afla cât consumi zilnic, tot ceea ce trebuie să faci este să înmulțești numărul de ore pe zi x consumul în kW x prețul pe kW.

Poți aplica acest calcul pentru toate celelalte tipuri de boilere electrice, cu capacitate mai mică sau mai mare (10 L, 15 L, 50 L, 100 L, 150 L, 200 L) și în funcție de durata de funcționare pe zi.

Cât curent consumă, de fapt, un boiler electric
Cât curent consumă, de fapt, un boiler electric. Cum poti sa plătești mai puțin la factură

Cum poți să reduci factura la energie

Conform specialiștilor, boilerul are un consum electric adițional, iar pentru unii consumatori poate reprezenta chiar un sfert din suma totală pe care o achită. Totuși, poți ține cont de anumite lucruri, atunci când dorești să reduci factura.

  • Oprește robinetul, atunci când nu ai nevoie de apă

Nu mai lasa apa curgând la duș sau la chiuvetă, atunci când te speli pe dinți sau când speli vasele. Încearcă să economisești atât curent, cât și apă.

  • Nu mai petrece mult timp în duș

Ca să nu încălzești foarte multă apă în boiler, poți încerca să petreci mai puțin timp la duș. Specialiștii te sfătuiesc să înlocuiești băile îndelungate cu dușuri scurte. De asemenea, este important să lași ușa și geamul închise, pentru a păstra în baie o temperatură optimă.

  • Redu temperatura apei până la 50 de grade Celsius

Redu temperatura apei până la circa 50 de grade Celsius, astfel vei reduce și energia consumată de boilerul electric. Fă acest lucru treptat, până găsești o variantă potrivită, ca să nu resimți acest lucru.

  • Utilizează mașina de spălat vase la capacitate maximă

Pune în funcțiune mașina de spălat vase doar atunci când este plină. De asemenea, este recomandat să utilizezi un ciclu mai scurt de spălare.

Precizăm că boilerul electric se instalează foarte ușor, se poate monta în orice cameră, se găsește sub diferite mărimi și modele și, în plus, are o durată de viață mare. Un alt avantaj este că este sigur și nu prezintă pericole. În plus, acesta este și ușor de reparat.

Citește și Aparatul care consumă 23% din curentul electric lunar doar pentru că îl ţii în priză. Toţi românii îl au în casă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...