Aparatul care consumă 23% din curentul electric lunar doar pentru că îl ţii în priză. Toţi românii îl au în casă

Nicu Stan 31.03.2022, 14:59
Aparatul care consumă 23% din curentul electric lunar doar pentru că îl ţii în priză. Toţi românii îl au în casă

Aparatul care consumă 23% din curentul electric lunar doar pentru că îl ţii în priză. Toţi românii îl au în casă, iar cei mai mulți dintre ei îl lasă permanent în priză, astfel că consumul acestuia reprezintă cea mai mare parte a sumei din factura de energie electrică. Află puțin mai jos care este aparatul care te va face să faci economie la curent prin scoaterea lui din priză.

Consumul acestui aparat banal ajunge să reprezinte 23% din costul total al facturii de curent. La ce trebuie să renunți imediat

În contextul în care curentul s-a scumpit mult, în ultima perioadă, cei mai mulți dintre români nu mai știu cum și ce să facă pentru a face economie la factura de energie electrică.

Astfel, experții în energie au dezvăluit că un aparat banal, pe care toții românii îl au în casă, iar cei mai mulți dintre ei îl țin permanent în priză, ajunge să reprezinte costul a 23% din factura lunară de energie electrică. Acest aparat este banalul încărcător de telefon.

Incarcatoarele telefoanelor nu trebui sa stea in priza daca nu sunt folosite
Incarcatoarele telefoanelor nu trebui sa stea in priza daca nu sunt folosite

Încărcătoarele, scoase din priză

“Pentru a nu încărca factura la curent, tot ce ai de făcut este să scoţi din priză încărcătorul imediat ce telefonul are bateria plină.

Acest lucru este valabil şi pentru încărcătoarele pentru periuţele de dinţi electrice, aparate de tuns, laptop etc. În plus, aşa vei prelungi şi viaţa bateriilor”, a explicat Marc Robson, un expert în energie.

Alte sfaturi pentru a face economie la factura de curent

De asemenea, pentru a reduce din costurile la energie electrică ar trebui să pornim, în primul rând, cu becurile din casă. Experții recomandă, pentru un consum mai mic de curent electric, becurile de tip LED sau economice, ori cu halogen, pentru că au o durată de viață de zece ori mai mare decât cele cu incandescență și consumă cu până la 75% mai puțină energie.

Chiar dacă în aparență sunt scumpe, în comparație cu becurile normale, ele sunt o investiție pe termen lung ce te va scuti de mulți bani.

Ce electrocasnic îți golește buzunarele cel mai tare

De asemenea, dispozitivele electronice sunt cele care ne încarcă cel mai mult factura la curent. Printre acestea se numără aerul condiționat, care consumă 25%, boilerul, cu 15%, frigiderul cu 14 % și mașina de spălat, care reprezintă un consum de 10% din totalul facturii.

Și acestea pot să adauge kilowați în plus chiar și în momentul în care nu sunt folosite și se află doar în priză. Cel mai mare consumator dintre electrocasnice, atunci când nu sunt folosite, ci stau doar în priză, este cuptorul cu microunde.

Urmăriți Impact.ro și pe