De ce cuțitele din ceramică nu trebuie puse niciodată în mașina de spălat vase. Toți românii ar trebui să știe asta

Cătălina Burghelea 08.11.2021, 11:11
De ce cuțitele din ceramică nu trebuie puse niciodată în mașina de spălat vase. Toți românii ar trebui să știe asta

Mașina de spălat vase este un aparat foarte practic, folosit de tot mai multe gospodine. Acest dispozitiv electrocasnic face posibilă curățarea vaselor fără cel mai mic efort, economisind timp, și este deosebit de util atunci când primești oaspeți la cină. Cu toate acestea, mașina de spălat vase nu este potrivită pentru toate ustensilele de bucătărie. Află de ce nu ar trebui să pui niciodată un cuțit de ceramică în mașina de spălat vase.

Ce nu trebuie să faci niciodată cu aceste cuțite japoneze

Cuțitele din ceramică sunt bune la casa omului. În timp ce unii preferă să folosească cuțite din oțel cu o lamă ascuțită, pentru a tăia carnea, fileul de somon sau fructele și legumele, alții optează pentru cuțite din ceramică. Denumite și cuțite de bucătărie japoneze, aceste ustensile de bucătărie sunt cuțite profesionale care permit să tai carnea sau chiar legumele în fâșii subțiri. Deși aceste cuțite sunt foarte practice, s-ar părea că spălarea manuală este necesară, pentru a le păstra calitatea. Care este explicația? Acestea nu trebuie curățate niciodată în mașina de spălat vase.

Evită să pui cuțitele din ceramică în mașina de spălat vase

Ecologice, artizanale si renumite pentru duritatea lor, cutițele din ceramică sunt folosite în diverse preparate culinare. Lama ascuțită și dură face posibilă tăierea cepei, cărnii și a busuiocului sau citricelor în felii subțiri. Multifuncționale, aceste ustensile japoneze ascuțite sunt totuși considerate fragile.

Aceste ustensile de bucătărie trebuie spălate doar manual

Dacă ai cuțite din ceramică, reține că aceste ustensile de bucătărie japoneze trebuie spălate doar manual, și anume cu apă, săpun de vase și un burete. Această spălare previne șocurile care pot apărea între tacâmurile din mașina de spălat vase. În plus, mașina de spălat vase poate deteriora lama cuțitului din ceramică și o poate face mai puțin ascuțită în timp. În acest sens, se recomandă cu tărie să cureți manual cuțitele, folosind apă fierbinte, pentru a îndepărta eventualii microbi care ar putea fi pe obiecte.

Ce nu poți să tai cu un cuțit din ceramică. Puțină lume știe asta

Un cuțit din ceramică este deosebit de util pentru tăierea fructelor și legumelor. Lama sa nu se oxidează în timp și rămâne ascuțită atunci când este întreținută corespunzător. Poate fi folosit și pentru tăierea cărnii și a peștelui fără oase, dar nu trebuie folosit la alimentele congelate sau brânzeturile tari. În plus, o astfel de ustensilă japoneză nu trebuie folosită pentru dezosarea cărnii. Pentru a păstra calitatea cuțitului, acesta trebuie depozitat în sertar, în poziție plată, sau într-un suport pentru astfel de ustensile ascuțite.

Când ar trebui să ascuți cuțitul din ceramică

Deși rezistent, cuțitul din ceramică se poate uza, de-a lungul anilor, la fel ca o lamă din oțel inoxidabil. De obicei, nu este nevoie să ascuți des acest tip de cuțit. Își poate păstra calitatea timp de 3-5 ani, ceea ce îți permite să profiți de punctele sale forte înainte de a-l ascuți. Pentru a determina momentul ideal pentru ascuțire, trebuie să aștepți până când observi mici fisuri pe lama ceramică.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...