Cât costă un brad natural în târgurile din ţară. Preţul unui molid porneşte de la 15 lei

Ioana Bucur 08.12.2021, 15:51
Cât costă un brad natural în târgurile din ţară. Preţul unui molid porneşte de la 15 lei

Se dă startul cumpărăturilor de Crăciun, iar în în fruntea listelor este tocmai simbolul celei mai frumoase sărbători a anului. Romsilva a făcut recent anunțul așteptat de români: cât costă un brad natural? Prețul unui molid va porni de la 15 lei.

Romsilva, anunț despre prețul brazilor de Crăciun

Romsilva tocmai a anunțat că va trimite la vânzare aproape 34.ooo de brazi de Crăciun. Cei mai mulți provin din culturi specializate din pepinierele proprii. Veștile sunt bune pentru cumpărători: prețurile vor porni de la 15 lei pentru un molid cu o înălțime de până la trei metri, iar un brad de doi sau trei metri ar urma să coste 35 de lei.

„În perioada Sărbătorilor de Iarnă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva oferă spre vânzare 33.996 pomi de Crăciun, cea mai mare parte fiind recoltați din culturi specializate din pepinierele silvice proprii.

Din totalul pomilor de Crăciun oferiți la vânzare în acest an, 22.551 sunt din specia brad și 11.445 fiind din specia molid sau alte specii de rășinoase.

70% din pomii de Crăciun, respectiv 23.926 bucăți, provin din culturile specializate din pepinierele silvice ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în timp ce 10.070 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă”, a trasnsmis Romsilva într-un comunicat de presă.

Orice brad sau molid cu o înălțime mai mare de trei metri intră în categoria comenzilor speciale.

Cât costă un brad natural în târgurile din ţară

La cât poate ajunge prețul final

Așadar, Romsilva va cere de la 15 lei pentru un molid de până la 1,3 metri şi până la 35 de lei pentru un brad de 2-3 metri. Însă nu acestea vor fi prețurile finale pe care românii le vor scoate din buzunar pentru un pom de Crăciun.

Dacă adăugăm costurile de transport, manipulare şi depozitare, ne dăm seama că vom da, și anul acesta, câteva sute de lei pentru un brad.

Pomii sunt vânduți de către ocoalele silvice din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, iar persoanele fizice au prioritate la achiziționarea acestora, a mai transmis Regia.

În cazul în care brazii sau molizii sunt vânduți de unitățile din subordinea Romsilva în piețe sau alte locuri amenajate, la aceste prețuri se adaugă și costurile de transport, manipulare și depozitare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...