Cât costă să îţi recuperezi maşina ridicată pentru parcare neregulamentară, în Bucureşti. Preţurile nu sunt deloc mici

Ana Anitoiu 19.08.2021, 14:41
Cât costă să îţi recuperezi maşina ridicată pentru parcare neregulamentară, în Bucureşti. Preţurile nu sunt deloc mici

Șoferii din București se pot trezi nevoiți să plătească pentru a-și recupera mașinile, deoarece acestea le pot fi ridicate atunci când le parchează neregulamentar. Prețurile ce trebuie să fie achitate de conducătorii auto în astfel de cazuri nu sunt deloc mici și diferă în funcție de zonă.

Cât costă recuperarea mașinilor ridicate după ce au fost parcate neregulamentar pe arterele principale ale Capitalei

Din 26 august 2019, Primăria Generală a Capitalei a dat startul ridicării mașinilor parcate neregulamentar pe arterele principale ale Bucureștiului. În timp ce autoritățile susțin că aceasta este una dintre soluțiile pe care le au la dispoziție pentru deblocarea traficului, șoferii care se trezesc cu automobilele ridicate acuză că nu există suficiente locuri de parcare.

Mașinile ridicate de Compania Municipală Managementul Transportului București sunt duse la unul dintre cele două spații special amenajate. Unul se află pe Bulevardul Metalurgiei, nr. 69-71/ Str. Drumul Jilavei, nr. 133, iar celălalt pe Bulevardul Timișoara, nr. 161-163.

Prețurile pentru recuperarea mașinilor pornesc de la 500 de lei și pot ajunge la 620 de lei. Mai exact,  pentru vehicule cu masa maximă autorizată de cel mult 5 tone, ridicarea costă 500 de lei, iar transportul 150 de lei. Pentru cele mai mari, ridicarea este 270 de lei, iar transportul 200 de lei. La aceste costuri se adaugă tariful de depozitare. Acesta este de 150 de lei pe zi, potrivit fanatik.ro.

Cat costa sa iti recuperezi masina ridicata pentru parcare neregulamentara
Masina ridicata

Prețurile pentru recuperarea mașinilor ridicate din Sectorul 3

Dacă deocamdată în Sectorul 1 și Sectorul 2 al Capitalei mașinile parcate neregulamentar nu se ridică, cu excepția celor de pe arterele principale, de care se ocupă Primăria Generală, în Sectorul 3 lucrurile stau diferit. Costurile pentru recuperarea automobilelor sunt similare celor practicate de PMB.

Mai exact, pentru obținerea mașinilor ce sunt duse într-un spațiul amenajat pe strada Releului, nr. 4, șoferii trebuie să plătească: 200 de lei pentru ridicare și 150 de lei transportul, dacă vehiculul are masa maximă autorizată de cel mult 5 tone; respectiv 270 de lei plus 200 de lei, în cazul automobilelor mai mari. Taxa de depozitare este de 150 de lei în primele 24 de ore și 50 de lei în următoarele.

Tarifele pentru ridicarea mașinilor ridicate în Sectorul 4

Primăria Sectorului 4 poate de asemenea să ridice automobile parcate neregulamentar, prin intermediul Poliției Locale și Direcției Mobilitate Urbană. Regula a intrat în vigoare la data de 31 mai 2021. Mașinile sunt duse în parcările: Nițu Vasile (lângă depoul STB), Pridvorului (Palatul Copiilor) sau Olteniței, nr. 9 (fostul sediu al Grădinii de Sud).

Aici, recuperarea mașinilor parcate neregulamentar costă 300 de lei (plus TVA) în primele 24 de ore de la ridicare. Apoi, se adaugă câte 50 de lei pentru fiecare 24 de ore de la depozitare.

Cât costă recuperarea mașinilor ridicate în Sectorul 5

În Sectorul 5, regulamentul referitor la ridicarea mașinilor staționate neregulamentar a intrat în vigoare pe 18 august. Aceste automobile pot fi ridicate de pe străzile sectorului.

Tarifele pentru recuperarea mașinilor ridicate în Sectorul 5 sunt: 100 de lei pentru ridicare și 100 de lei transportul în cazul automobilelor cu masa maximă autorizată de cel mult 5 tone; respectiv 150 de lei pentru ridicare și alți 150 de lei pentru transport în cazul automobilelor cu masa maximă autorizată de peste 5 tone. Depozitarea costă 100 de lei în primele 24 de ore și 50 de lei pentru următoarele intervale de câte 24 de ore.

Costurile recuperării mașinilor ridicate în Sectorul 6

Începând din luna mai a acestui an pot fi ridicate și mașinile care sunt parcate neregulamentar sau abandonate pe străzile Sectorului 6 al Capitalei.

Costurile recuperării lor sunt următoarele: 300 de lei (TVA inclus) pentru ridicarea automobilului, 200 de lei (TVA inclus) pe transportul mașini și încă 30 de lei (TVA inclus) pentru fiecare zi de depozitare. Vezi AICI anunțul primarului Sectorului 1 despre mașinile parcate neregulamentar!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...