Cât costă kilogramul de brânză de burduf de oaie. Puțini români își permit să cumpere

Raluca Alexe 10.06.2023, 15:57
Cât costă kilogramul de brânză de burduf de oaie. Puțini români își permit să cumpere

Un singur kilogram de brânză de burduf a ajuns să coste o mică avere pentru unii. Scumpirile afectează din ce în ce mai mult viața românilor, ajungând ca o simplă gustare să devină un lux pe care nu mulți și-l mai permit.

Cât de mult a ajuns să coste brânza de burduf

Prețul unui kilogram de brânză de burduf de oaie a avut să coste cât nimeni nu s-ar fi așteptat vreodată: nu mai puțin de 120 de lei! Prețurile au explodat la principala materie primă, astfel că produsele din lapte sunt și ele cu mult mai costisitoare, aproape chiar că eu devenit trufandale.

Nici brânza de vacă nu a scăpat de scumpiri. Pentru un kilogram de brânză trebuie să scoatem din buzunare 35 de lei. Dacă vrem să adăugăm și câteva roșii, și acestea sunt destul de costisitoare. Deși mai ieftine decât în urmă cu câteva săptămâni, acestea se găsesc în piețe la 15 lei kilogramul.

Și telemeaua de oaie a ajuns să coste 60 de lei, astfel că, atât comportamentul cumpărătorilor, cât și al vânzătorilor, s-a modificat. Românii cumpără în cantități mai mici, atât cât le ajunge bugetul, iar comerciații afișează la raft prețul pentru 100 de grade de produs.

Conform datelor furnizate de Institutl Național de Statistică, brânza este cu aproape 30% mai scumpă față de anul trecut iar legumele cu 26%. Cât privește scăderea prețurilor, specialiștii spun că acest lucru ar putea fi posibil, însă reglementările trebuie modificate gradual.

Urmăriți Impact.ro și pe