Ai auzit vreodată de prăjitura bombe cu vișine? Iată rețeta completă și lista cu ingrediente

Cu siguranță ați auzit de prăjitura bombe cu vișine, unul dintre cele mai rapide și gustoase preparate. Este desertul ideal pentru întreaga familie, pregătit într-o zi de duminică. Mai jos, vă prezentăm rețeta completă și lista cu ingrediente.

Ingrediente

-250 g margarină

-200 g zahăr

-200 ml lapte

-2 linguri cacao

-500 g biscuiți

-esenta de rom

-visine din vișinată

Mod de preparare

Într-o cratiță, se pune laptele si zaharul și se da la foc, amestecând pana se topește, cam 3 minute .  Se adauga 2 linguri de cacao si se lasa sa mai fiarba inca 3 minute, apoi se adauga margarina tăiată în bucati, pana se topește.  Se adaugă esenta de rom, biscuiții picături, amestecați și luați cratița de pe foc.

Din compozitia de mai sus, se fac biluțe, în mijlocul fiecarei bombe, puneți vișine scoase din vișinată. Acestea se trec prin nucă de cocos.

Alte preparate delicioase cu vișine

Prăjitură cu vișine

Prăjitură cu vișine, unul dintre cele mai apreciate preparate

Prăjitură cu vișine

Ingrediente

-8 ouă

-200 g zahăr

-50 ml de ulei

-250 g faină

-zahăr vanilinat

-coaja de lămâie

-un praf de sare

-1 kg de vișine

Mod de preparare:

Se bat bine albușurile spumă tare, se adaugă apoi zahărul și se bate în continuare până ce se obține o spumă tare, densă și lucioasă (dacă întorci castronul deasupra capului să nu-ți curgă spumă în cap).

Se adaugă treptat gălbenușurile, zahărul vanilat, sarea și coajă de lămâie. Apoi se pune mixerul pe turație mai mică și se adaugă treptat jumătate din făină,  uleiul și apoi cealaltă jumătate de făină.e spală visinele, se curată de samburi și se lasă la scurs, este rețeta recomandată de savoriurbane.com.

Brioșe cu vișine

Ingrediente

-55g migdale feliate

-125 g unt la temperatura camerei

-125 g zahar pudra + suplimentar

-3 ouă

-150 g faină cu agent de crestere, cernută

-250 g cireșe

-100 g gem de cireșe

-frișcă

-12 forme de brioșe

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 175°C.

Rumeniți migdalele într-o tigaie timp de 3 minute, apoi  sfărâmați-le într-un procesor de alimente; peste acestea adăugați pe rând untul, zahărul pudra și ouăle.

La final turnați făînă și amestecați până se omogenizează. Tăiați cireșele în jumătăți și scoateți sâmburii. În tavă de cuptor așezați 12 forme de brioșe și turnați câte o lingură din compoziția de migdale in fiecare formă.

Peste acestea mai adăugați câte o linguriță mică de gem și câteva cireșe. Brioșele se lasă la cuptor 20 minute, până se rumenesc. După ce s-au răcit se presară puțin zahăr pudra și se servesc cu frișcă, este rețeta recomandată de supereva.ro.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI