Ai auzit vreodată de prăjitura bombe cu vișine? Iată rețeta completă și lista cu ingrediente

Daria Petrescu 22.01.2020, 10:41
Ai auzit vreodată de prăjitura bombe cu vișine? Iată rețeta completă și lista cu ingrediente

Cu siguranță ați auzit de prăjitura bombe cu vișine, unul dintre cele mai rapide și gustoase preparate. Este desertul ideal pentru întreaga familie, pregătit într-o zi de duminică. Mai jos, vă prezentăm rețeta completă și lista cu ingrediente.

Ingrediente

-250 g de margarină

-200 g de zahăr

-200 ml de lapte

-două linguri de cacao

-500 g de biscuiți

-esenta de rom după gust

-vișine din vișinata de casă

Mod de preparare

Într-o cratiță, se pune laptele si zaharul și se da la foc, amestecând pana ce se topesc , cam 3 minute. Se adauga 2 linguri de cacao si se lasa sa mai fiarba inca 3 minute, apoi se adauga margarina feliată în bucati, pana ce se topește.  Se adaugă esenta de rom dacă vă place și biscuiții, apoi amestecați și luați cratița la final de pe foc.

Din compozitia de mai sus, se fac ușor biluțe. În interiorul fiecărei biluțe se adaugă vișinele scoase din acea vișinată. Ele se trec prin nucă de cocos.

Alte preparate delicioase cu vișine

Prăjitură cu vișine
Prăjitură cu vișine, unul dintre cele mai apreciate preparate

Prăjitură cu vișine

Ingrediente

-8 ouă proaspete

-200 g de zahăr

-50 ml de ulei clasic

-250 g de faină

-zahăr vanilinat puțin

-coaja de la o lămâie

-foarte puțină sare

-1 kg de vișine

Mod de preparare:

Mixați albușurile până se face o spumă tare, se adaugă  zahărul și se bate în continuare până ce se obține o spumă relativ tare, densă și ușor lucioasă.

Adăugați gălbenușurile, zahărul vanilat, sarea după gust și coajă de lămâie. Mixați și adăugați  treptat jumătate din făină, din ulei și făină. Spălați vișinile0 și curățați-le de sâmburi.

Brioșe cu vișine

Ingrediente

-55g de migdale feliate

-125 g de unt

-125 g de zahar pudra

-trei ouă

-150 g de faină cu agent de crestere

-250 g de cireșe

-100 g gem din cireșe

-frișcă

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 175 de grade celsius.

Migdalele trebuie rumeninte într-o tigaie timp de 3 minute, apoi se sfărâmă; peste acestea adăugați pe rând unt, zahăr, pudră și ouă.

La final turnați făinăși și mixați până la omogenizare. Cireșele se taie în 2 și se scot sâmburii. În tavă de cuptor așezați 12 forme de brioșe și turnați câte o lingură din compoziția de migdale în fiecare formă în parte.

Peste ele se adaugă câte o lingură mică de gem și cireșe. Brioșele se lasă la cuptor 20 minute, până la rumenire completă. După răcire se presară zahărul pudră și se servesc cu frișcă, este rețeta recomandată de supereva.ro.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe