O familie de români a vrut să urce într-un avion cu un porc întreg în valiză. Nu este o glumă! Un bărbat și o femeie din Cluj au îndesat animalul în bagaj, ca să ajungă cu el ”la copii”, în Spania, înainte de Crăciun.
Mare ghinion pentru cei doi români, în prag de sărbători, după ce au muncit ca să taie un porc și să facă preparate din el, pentru copiii stabiliți peste hotare, în Spania! Aceștia au fost opriți de angajații aeroportului, care au avut parte de o surpriză uriașă, atunci când le-au deschis bagajele.
Românii îndesaseră în bagaje carne de porc din belșug. Cât să le ajungă copiilor. Mai exact, aproape 70 de kilograme de carne, cu mult peste limita admisă. Prin urmare, familia de români a trebuit să renunţe la multe şiruri de carne pentru a putea trece mai departe.
După nenorocirea de la aeroport, cei doi români au făcut tot posibilul să salveze cât au putut din carnea cu care au vrut să ajungă la copiii lor, în Spania. Aceștia au spus că locuiesc la țară și că muncesc, în ciuda vârstei lor înaintate, ca să își poată ajuta copiii cu astfel de produse.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]“Pune înapoi un pic, un cârnat. E bine acum. Cârnaţi, slănină, caltaboşi, jumări, untură. Am tăiat porcul, am acolo doi copii şi trei nepoţi. Stau vara la ţară la 76 de ani muncesc să pot să le dau şi lor. Astea toate îs eco”, au spus românii, potrivit stirileprotv.ro.
Începând cu noul an, 2021, pasagerii de pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca vor putea călători cu lichide în bagajele de mână. Aeroportul va fi dotat cu echipamentele EDS standard C3 ce vor permite scanarea bagajelor de cabină fără a fi necesar ca oamenii să scoată din bagajele de mână lichidele, aerosolii sau electronicele mari.
”Faptul că suntem primul aeroport din România și printre primele din Europa unde pasagerii pot călători cu lichide în bagajul de mână arată preocuparea noastră continuă pentru clujeni și pentru pasageri”, a spus David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Cluj, despre acest proiect al cărui contract are o valoare de 29.641.623,44 lei, din care 98% reprezintă fonduri europene, iar 2%, contribuția aeroportului.
Totuși, incidentul cu carnea de porc băgată de o familie de români în bagaje, în anul 2017, nu a reprezentat cea mai mare surpriză pe care au avut-o angajații unui aeroport. Anul acesta, o femeie de origine armeană, în vârstă de 74 de ani, a băgat în bagaj osemintele soțului ei. Alături de ea călătorea și fiica ei, în vârstă de 52 de ani.
Când a fost interogată, femeia a spus că soțul ei a murit în anul 2008 și a fost îngropat în apropierea domiciliului lor din Salonic, Grecia. Însă, ea a vrut să îl reînhumeze în țara lui de origine, Armenia. S-a constatat că transportul osemintelor era legal, iar femeia și fiica ei au fost lăsate să plece cu rămășițele bărbatului. Drumul lor a presupus escale la Munchen și Kiev.