Cât au plătit românii care au plecat în Bulgaria, de Rusalii, pe un sejur all inclusive. „Nu stăm la noi pe banii ăștia!”

Corina Oprea 03.06.2023, 10:09
Cât au plătit românii care au plecat în Bulgaria, de Rusalii, pe un sejur all inclusive. „Nu stăm la noi pe banii ăștia!”

Minivacanța de Rusalii i-a trimis pe români în vacanțe. Majoritatea au optat pentru câteva zile la mare, pe litoralul Mării Negre. Se pare, însă, că au existat mulți care au ales să meargă în Bulgaria, pe motiv că prețurile sunt mult mai mici decât în România. Cât a plătit o familie pentru patru un sejur de patru zile la vecini.

Românii aleg litoralul bulgăresc de Rusalii

În ultimii ani, românii au luat cu asalt litoralul din afara țării. Mulți au optat pentru țări precum Bulgaria, Turcia sau Grecia, pe motiv că prețurile de aici sunt mult mai mici decât cele din România. La fel s-a întâmplat și acum, când cei ce au avut liber de 1 iunie și Rusalii au decis să plece în vacanță peste hotare, pentru a scăpa de prețurile piperate de pe litoralul românesc.

Printre stațiunile favorite ale acestora s-au numărat cele ale vecinilor bulgari, renumite deja în rândul românilor. Aceștia au stat ore în șir la vamă ca să treacă în Bulgaria, dar orice efort a meritat, pentru că acolo vor avea parte de zile pline de relaxare, pe bani puțini.

„S-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară peste 5.000 de mijloace de transport şi 25.000 de pasageri. Se circulă pe Podul Prieteniei pe câte o bandă pe sens. Problema este infrastructura punctului de frontieră”, a declarat Raluca Stan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

De ce aleg românii Bulgaria

Mulți români spun că nu ar da niciodată Bulgaria pe România, iar asta din cauza prețurilor piperate. Nu pun la îndoială frumusețea litoralului românesc, dar se gândesc și la cheltuielile pe care le au pentru o vacanță.

Spre exemplu, o familie formată din doi adulți și doi copii spune că a plătit 1200 de lei pentru o vacanță în Bulgaria. Sunt de părere că în România nu ar fi putut călători cu o asemenea sumă, motiv pentru care se vor reorienta către această destinație turistică și cu altă ocazie.

„Pentru că România este foarte scump! Mă duc cu 1.200 de lei, doi adulţi, doi copii, patru zile all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăştia”, spune un turist.

Aproape 200.000 de oameni au așteptat la punctele de trecere pentru a ajunge să se bucure de vacanța planificată în Bulgaria, Grecia, Ungaria sau Austria. Autoritățile au avertizat, încă dinaintea zilelor libere, că va fi haos la vamă și românii vor fi nevoiți să aștepte chiar și ore întregi pentru a trece.

Urmăriți Impact.ro și pe