Cât a valorat cu adevărat pentru români performanţa lui David Popovici. Dan Negru: „Falsitatea e uşoară”

Andra Daoud 22.06.2022, 15:15
Cât a valorat cu adevărat pentru români performanţa lui David Popovici. Dan Negru: „Falsitatea e uşoară”

Numele lui David Popovici este pe buzele tuturor zilele acestea. Toată lumea e cu ochii pe adolescentul care a adus prima medalie de aur din istoria României la Campionatul Mondial de Natație, la proba de 200 metri liber, și care este favorit la câștigarea titlului și la categoria 100 metri liber. Dan Negru a spus însă lucrurilor pe nume și a dezvăluit cât a valorat, de fapt, performanța sportivului pentru conaționalii săi.

Cât a valorat succesul lui David Popovici pentru români

David Popovici a uimit lumea sportului românesc și nu numai, după performanțele reușite la Campionatul Mondial de Natație, care se desfășoară la Budapesta. Înotătorul român în vârstă de 17 ani a luat aurul la proba de 200 metri liber și a obținut cel mai bun timp de la juniori. O zi mai târziu, Popovici s-a calificat cu cel mai bun timp și în finala de 100 metri liber, care va avea loc astăzi și la care este considerat favorit, după retragerea americanului Caeleb Dressel.

Dacă finala care i-a adus medalia de aur nu a fost difuzată de nicio televiziune de la noi, ulterior Televiziunea Română a obținut drepturile de difuzare ale Campionatului Mondial de Natație. În ciuda performanței lui Popovici, foarte puțini români s-au uitat la competiția sportivă transmisă de TVR, seara trecută. Situația l-a lăsat cu un gust amar pe omul de televiziune Dan Negru, care a transmis un mesaj tranșant pe Facebook și a vorbit despre falsitate:

„După toată emoția națională stârnită ieri de David Popovici, 0,3 rating a fost audiența pe care a facut-o aseară TVR difuzând Campionatul Mondial de Natație. În topul programelor românești tv, performanta românului a fost pe locul 189! Adică, ieri, alte 189 de programe tv, emisiuni au fost mai urmărite. Și pe YouTube stăm bine. În top trending rămân Culiță Sterp și Tzancă Uraganu. Altfel, oficial, iubim muzica clasică și apreciem performanțele de orice fel… ‘Falsitatea e ușoară, adevarul e dificil’ (George Eliot)”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Test antidoping pentru David Popovici, după recordurile doborâte la Mondial

Recordurile doborâte de David Popovici la Campionatul Mondial de Natație i-au determinat pe organizatori să ceară teste antidoping în cazul sportivului. Preparatorul fizic al înotătorului legitimat la clubul Dinamo a explicat că nu este ceva neobișnuit și că așa prevede regulamentul atunci când un sportiv doboară un record mondial.

„Calitatea umană este foarte importantă, iar el are foarte mare putere de a aduna oamenii în jurul lui și modestia de care am dat dovadă se identifică cu cea a marilor campioni. Tocmai acum iese din bazin, de la refacere. Va trebui să mergem la probele antidoping, pentru că așa este după fiecare record mondial, trebuie să dai proba antidoping”, a spus Dragoș Luscan, preparatorul lui David Popovici.

Sportivul român este favorit la casele de pariuri pentru a câștiga titlul în proba finală de 100 metri liber. Finala este în seara aceasta, la ora 19:20, ora României.

 

Urmăriți Impact.ro și pe